BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87
HABER /  GÜNCEL

Yıldırım'dan flaş açıklama! Askerlerimiz konuşlanıyor

Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında Kerkük operasyonu Kuzey Irak'ta yaşanan gelişmeler ve İdlib'le ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Kerkük'te sıcak gelişmeler yaşanıyor, Türk askeri İdlib'in çevresinde konuşlandı. Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında gündeme dair çok kritik açıklamalarda bulundu.İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları

ASKERİMİZ İDLİB'DE KONUŞLANIYOR

İdlib'de, Suriye'de gerilimi azaltma ve çatışmasızlığı sağlama, ateşkesi devam ettirme görevi çerçevesinde silahlı kuvvetlerimizden askerlerimiz İdlib şehrinin etrafında gerekli konuşlanmayı yapıyorlar. Barzani ve ekibinin inadı yüzünden burada yanlış bir yola girildi.

KUZEY IRAK İÇİN YENİ TEDBİRLER YOLDA

Referandumun arkasında Kuzey Irak bölgesel yönetimine yönelik, Irak, Türkiye ve İran yaptırımları ilan etti. Bu bağlamda Türkiye, Erbil'e ve Süleymaniye'ye olan uçuşları durdurdu. Türk hava sahasını kapattı. Yeni tedbirler yolda. Bunlardan bir tanesi İbrahim Halil Sınır Kapısı'nın Irak yönetimine devredilmesi. Bizim oradaki yerli ahali ile sorunumuz yok. 

KERKÜK OPERASYONU

Pazarı pazartesiye bağlayan gece Kerkük'te Irak güçleri bir operasyon başlattı. Kerkük'ün tamamen PKK ve peşmergelerden temizlendiği bilgisi geliyor. Yıllar boyunca işin tarihi derinliğine baktığımızda orada demografik yapıyı fiili durumlarla değiştirme gayretlerinin olduğunu görüyoruz. Kerkük'ün tekrar Irak merkezi yönetimi tarafından kontrol altına alınmış olması müsbet bir gelişmedir. Burada dikkat edilmesi gereken konu bölgenin tarihi derinliğine uygun olarak demografik yapıyı tekrar tesis edecek yönetim tarzını uygulamaya koymaktır.

HATA YAPIN HAİNLİK YAPMAYIN

Valilerimizin, belediye başkanlarımızın yapması gereken vatandaşımızın sorunlarını en iyi şekilde çözmek için, hükümetimizin belirlediği politikalar çerçevesinde canla başla çalışmaktır.  Hata yapmak olur ama hainlik olmaz. Onun için sahada bulunanların planlama yapanlara göre çok daha önemli sorumluluğu var. Ankara'dan uzaktan sorunu tarif etmek, çözümü üretmek pek de mümkün değil. Çözüm de yerel olmalı. Önümüzdeki günlerde valilerimiz, belediye başkanlarımız bulundukları şehrin, ilçelerin konuları ile çok daha fazla yetki kullanarak gerekli çözümleri üretecekler. Her şeyi Ankara'ya havale etme devri yavaş yavaş ortadan kalkacak.

OHAL'İN UZATILMASI

Hükümetimiz bugün OHAL'i uzatma tezkeresini TBMM'ye gönderdi. Bugün de tezkerenin bugün görüşüleceği ilan edildi. OHAL'in bir keyfiyet değil, mecburiyet dolayısıyla alındığını bir kez daha söylemek istiyorum.

BAHÇELİ'NİN TEKLİFİNE CEVAP

Sayın Bahçeli bizden önce grup toplantısında konuştu. Üniversitelere yönelik bu sene yeni bir düzenleme yapılacak. Sayın bahçeli bir adım daha ileriye gitti. Dedi ki, "Sınavı kaldıralım". Sayın Bahçeli akademisyendir bu işlerden anlar. Bahçeli'nin önerisi üztünde düşünülebilir. Bu meseleyi dikkate alıyoruz