BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.441,04
HABER /  POLİTİKA

Melih Gökçek bombası! En yakınındaki 'kaynak' söyledi

ANKARA'da gözler Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'te... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kestirip atmasının ardından artık istifasına an meselesi olarak bakılan Gökçek ile ilgili son bombayı Deniz Zeyrek aktardı. Zeyrek'in kaynağı ise Gökçek'e yakın bir isim.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın “İki hafta içinde bırakırlar” demesinin ardından gözler Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde. Günün Melih Gökçek kulusini patlatan isim de Hürriyet Gazetesi'nden Deniz Zeyrek oldu.

Zeyrek'in kaynağı sağlık bir isim; Melih Gökçek'in 'yakın çalışma arkadaşı". O kaynağın aktardığına göre Melih Gökçek “Toparlandı, bugün yarın bırakacak”. 

MELİH GÖKÇEK ÇOK ÜZGÜN ÇÜNKÜ...

İşte Deniz Zeyrek'in 'kaynağından' aktardığı bilgiler;
"Toparlandı, bugün yarın bırakır” diye söze giren bir kaynağım Gökçek kadar kendilerinin de “üzgün” olduklarını anlattı. Sonra ben sormadan o üzüntünün nedenlerine dair kendi görüşlerini aktardı. “Yöntem böyle olmamalıydı” diye başladı ve devam etti:

Melih Gökçek'in niyeti ne? Erdoğan'ı görmeye giderken ki hali!

-“Bu kadar yıldan, bu kadar emekten sonra böyle bir adım atılıyorsa ikna edici bir gerekçe açıklamaları gerekirdi. Neden bırakması gerekiyor? Yerine biri mi gelecek? Kendisine başka bir görev mi tevdi edilecek? Bunları oy veren insanlara anlatmak gerekirdi. Şimdi sadece solcular çıkıp aldığı oylar ve seçilmişliği üzerinden Başkanı savunuyor.”

MELİH GÖKÇEK'İN YERİNE GELECEK İSİM KİM?

İki haftadır herkes “Gökçek’in yerine kim gelecek” sorusunu soruyor. Ankara’nın deneyimli gazetecileri üç ilçe belediye başkanı üzerinde duruyor. Veysel Tiryaki (Altındağ), Mustafa Ak (Keçiören) ve Mustafa Tuna (Sincan).

Peki hangisi olur?
: Aslında, bu soruya verilen yanıtlardan çıkardığım sonuç en güçlü adayın Veysel Tiryaki olduğu. Ancak, kendisi AK Parti’nin 2019 Ankara adayı da olabilir. Bu nedenle yıpranmasın diye şimdi bu göreve getirilmeyebilir.  Tiryaki’den sonraki güçlü aday ise Mustafa Ak. Gökçek de Keçiören’den TBMM üyeliğine, oradan Büyükşehir’e gelmişti. Ancak, Ak’ın da 2019 Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında telaffuz edilmesi, geçici bir süreyle Gökçek’in yerine gelmesini engelleyebilir. Sincan Belediye Başkanı Tuna’nın ismi de bu yüzden “emanetçi başkan” olarak öne çıkıyor.

İstifa etmeyen Gökçek’e tehdit gibi sözler! İstifa yoksa...

Erdoğan ile Gökçek dün ne konuştu? İstifa mı etti?..