BIST 9.731
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.423,28
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ile Gökçek dün ne konuştu? İstifa mı etti?..

İstifası beklenen Ankara Büyükşehir belediye Başkanı Melih Gökçek, dün havaalanına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamaya gitti. Erdoğan ve Gökçek arasındaki ayak üstü sohbeti Abdülkadir Selvi kelime kelime yazdı...

Abone ol

Ankara'nın gündemi neredeyse Melih Gökçek'in istifasına kilitlenmişken, her köşeden ayrı bir iddia fışkırmaya devam ediyor. 

AK Parti'yi yakından izleyen isimlerden Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, geçen hafta "istifa etmiyorum" diye direnen Melih Gökçek'in bu hafta "istifa ediyorum" kararı aldığını ancak "onurlu bir çıkış" aradığını yazdı.

Gökçek'in “Çoluğuma çocuğuma ne anlatacağım, yolsuzluğum mu var, FETÖ’cü müyüm, neden istifa edeceğim” demesinin insani bir tarafı olduğunu belirten Selvi, "Peki hem istifa hem onurlu bir final mümkün mü?" diye sorup "Mümkün" cevabı verdi.

DÜN ESENBOĞA'DA NE KONUŞTULAR? İŞTE O DİYALOG...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Melih Gökçek arasında dün Esenboğa Havaalanı'ndaki ayaküstü sohbetteki kısa diyaloğu köşesine taşıdı:

"- Sayın Cumhurbaşkanım, siz ne isterseniz ben onu yaparım. Ankara’yı kaybetmeyelim.
- Tabi, her zaman görüşürüz."

GÖKÇEK CEPHESİNİ TAKİP ETMEK BORSAYI TAKİPTEN ZOR!

Gökçek direnmekten vazgeçtiği için böyle bir görüşme olduğunun altını çizen Selvi, "Gökçek cephesindeki gelişmeleri takip etmek kimi zaman İstanbul Borsası’nı izlemekten daha zor oluyor" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN, GÖKÇEK OLAYINDA LİDERLİĞİNİN
TEST EDİLDİĞİ POZİSYONA DÜŞMEK İSTEMİYOR

Selvi Gökçek olayında son durumu ise şöyle özetledi:

"Melih Gökçek istifa kararı aldı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’la son bir kez daha görüşmek istiyor. Bu görüşme gerçekleşirse Gökçek, Erdoğan’a yaptırdığı kamuoyu anketleriyle gidecek. AK Parti’nin Ankara’yı kaybetmemesi için işbirliği içinde bu sürecin yönetilmesini önerecek. Tabii bu teklifinin Erdoğan tarafından değerlendirmeye alınabilmesi için öncelikle diğer dosyada istifasının yer alması bekleniyor. Çünkü Erdoğan liderliğinin test edildiği bir pozisyona düşmek istemiyor."