BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.443,23
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım ilk kez açıkladı 17-25 Aralık'ta en yakınımdaki ismi...

Başbakan Binali Yıldırım, Adli Veri Bankası açılış töreninde 17-25 Aralık sürecine ilişkin konuştu.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, 17-25 Aralık sürecinde FETÖ'cü savcıların kararıyla yapılan yasadışı dinlemelere ilişkin konuştu. Yıldırım, o dönemde 'en yakınımdaki insan' dediği bir kişinin de dinlendiğini ilk kez açıkladı.

Yıldırım, "17 Aralık’ta benim en yakınımdaki insan için dinleme yapılıyor. Bunu bir şekilde öğreniyorum. İçişleri Bakanlığı'na o dönem söylüyorum, gidiyor ilgili birime, 'böyle bir şey yok' diyor. Adalet Bakanı'na söylüyorum, 'efendim böyle bir şey yok' diyor. UYAP’a bakıyorlar yok. Polisin dosyalarına bakıyorlar yok. 2 gün sonra bu dinleme kesiliyor" diye konuştu.

ONLARI YARI YARGILAYIN!

Yıldırım, darbecilerin yargılanma sürecine ilişkin de şunları söyledi:

"Vatandaşlarımız şu noktadan rahatsız. 'Darbe olalı 6 ayı geçti. Silahı alıp insanları öldürenler belli. Niye bunlar halen yargılanmadı' diye bana soruyor vatandaş. Bu bizatihi görüntülerde insanları öldüren, insan üzerine bomba atanlar, bunu itiraf edenler, her türlü delili elde olanlar ayrı bir paket halinde neden yargılanamaz, vatandaş bana soruyor. Ben de size soruyorum."

Yargı mensuplarına seslenen Başbakan Yıldırım, FETÖ ile ilgili temizlikte yargıdaki başarının diğer kurumlara göre çok daha iyi durumda olduğunu belirtti. Yıldırım, ''Bunun için sizleri tebrik ediyorum. Bu tesadüfi değil çünkü siz en önce yüzleşen kurumsunuz'' dedi.

AK Parti hükümetlerinde uzun yıllar Ulaştırma Bakanlığı yaptığını hatırlatan Başbakan, ''Hep şunu vatandaşa söylerdik trafikte hız felakettir internette hız berekettir. Buna şunu da ilave ediyorum trafikte hız felakettir adalette, yargıda hız berekettir'' ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Uzun yıllar AK Parti hükümetlerinde Ulaştırma Bakanlığı yaptım doğrusu biz hep şunu vatandaşa söylerdik trafikte hız felakettir internette hız berekettir. Buna şunu da ilave ediyorum trafikte hız felakettir adalette, yargıda hız berekettir. Yargının hak ettiği güveni kazanması için yargılamada hızlanmamız lazım. Geç kalan adalet, adalet değildir.

''EN ACİL KONU ADALETE HAK ETTİĞİ İTİBARI KAZANDIRMAK''

İnsanlar adaletin erken tecelli etmesi yüreğinin soğumasını arzu ediyor. Erken karar verip erken hüküm vermenin getireceği sıkıntıları sizler bizlerden iyi bilirsiniz. İstersiniz ki terazinin iki kefesi de eşit olsun. Vatandaş tarafından baktığınız zaman geciken adalet yargıya güveni azaltıyor. Adalet sarayları yaptık saraylar çok güzel ama içerisi daha önemli. Orada alınacak kararlar hepsinden daha önemli bunu da biliyoruz. Adalet devletin temeli, adalet olmayınca hiçbir şey olmaz. Onun için ülkemizin en acil konusu adalete hak ettiği itibarı kazandırmaktır.

''15 TEMMUZ BİR MİLATTIR''

17 Aralık'ta dosyalardan en son savcının haberi oldu. En yakınımdaki insan için dinleme yapılmış. Ben bunu öğrendim o dönemki İçişleri, Adalet Bakanı'na sorduğumda böyle bir şey yok dediler. 15 Temmuz bir milattır. O gece savcılarımız vatansever askerlerimizle polislerimizle beraber aynı anda gözaltıları başlattılar.

''FETÖ İLE İLGİLİ TEMİZLİKTE YARGIDAKİ BAŞARIMIZ İYİ DURUMDA''

Bu alçak FETÖ ile ilgili temizlikte yargıdaki başarımız diğer kurumlara göre çok daha iyi durumda. Bunun için sizleri tebrik ediyorum. Bu tesadüfi değil çünkü siz en önce yüzleşen kurumsunuz.

''SİZE KAZIK ATTILAR, KENDİLERİNİ İFŞA ETTİLER''

2010 referandumundan sonra bu FETÖ'cüler su yüzüne çıktılar kazık attılar size ve kendilerini ifşa ettiler. 3 bin 81 hain sizin aranızda artık yok ayrıca yardımcıs personelden 4 bin 235'ini yine sistemden temizlediniz. Halen alt yapılarda bu yapıya sahip olan insanlar mutlaka vardır. Bu konudaki çalışmalara rehavete düşmeden devam etmenizi bekliyorum.

OHAL için yargı yolu kapalıydı. 70 bin bireysel başvuru AYM'de bekliyordu. Şimdi itiraz yolunu hukuki bir zemine kavuşturduk. Bu dosyaların AİHM'e gitme ihtimaline karşı bir itiraz komisyonu oluşturduk. Bu düzenleme OHAL süresince dahi hak arama yolunun açılmasıdır.''