BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti kulislerinde konuşulan rerandum oy oranı şaşırttı

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Binali Yıldırım'ın, referandumla ilgili Bakanlarla olan istişaresini köşesine taşıdı.

Abone ol

AK Parti'de 'Partili Cumhurbaşkanlığı' referandumu için hazırlıklar devam ediyor. Binali Yıldırım, Bakanlarla referandum stratejisini tartışmak üzere Gölbaşı'ndaki Vilayetler Evi'nde akşam yemeğinde bir araya geldi.

"EVET" DİYECEKLER YÜZDE 46

Abdülkadir Selvi, burada konuşulanlardan yansıyanları, "Refendum garanti değil kaygısı" başlıklı köşesinde aktardı.  Toplantıda referandumda 'evet' diyecek olanların oranının yüzde 46 seviyesi tespitinin yapıldığına dikkat çeken Selvi, yazısına şöyle devam ediyor:

ERDOĞAN FAKTÖRÜ

"Henüz seçim atmosferine girilmedi. Henüz Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanlara çıkmadı. Erdoğan meydanlara çıkınca bu tablonun değişeceğinden kimsenin kuşkusu yok.

DAVUTOĞLU-GÜL İKİLİSİ

Bazı bakanlar kampanya sürecinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir önceki Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan yararlanılmasını öneriyor. Gül ve Davutoğlu’nun meydanlara çıkmasının tabanda sinerji oluşturacağı ifade ediliyor. Tabii Gül ve Davutoğlu ne der, AK Parti ne yapar bilinmez.

Son konuşmayı Başbakan Binali Yıldırım yapıyor, “Bu kampanyada üzerinde duracağımız iki şey, ekonomi ve terör olacak” diyor."