BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.432,22
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'cünün CHP itirafı! Yerel seçimlerde...

Ordu'da devam eden FETÖ davasında ifade veren şüpheliler 30 Mart yerel seçimleri öncesinde CHP'yi desteklediklerini itiraf etti.

Abone ol

Ordu’da FETÖ/PDY davasında tutuklu olarak yargılanan H.B.’nın Cumhuriyet Savcılığında verdiği ifade FETÖ’’nün yerel seçimlerde CHP’yi desteklediğini ortaya çıkardı.

İki çocuk babası olduğunu ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirten H.B., yerel seçimlerde örgütün çalışma sistemi hakkında da bilgiler verdi.

AK PARTİ'NİN KARŞISINDAKİ EN GÜÇLÜ ADAYA OY VERİN

H.B. ifadelerinde şu itiraflarda bulundu: “30 Mart seçimlerinden önce M.Y., R.V., E.A.Ö., biz öğretmenlerle toplantı yaptı. Toplantıda seçimden önce çalışmamızı, ailelerimizden, akrabalarımızdan herkesle görüşmemizi, bulundukları yerde AK Parti’nin karşısında en güçlü olan partiye oy vermemizi söylememizi istediler.

HERKES 10 KİŞİYİ İKNA EDECEK

Bunu yaparken de bir kişinin en az 10 kişiyi ikna etmemiz gerektiğini ilettiler. Hatta daha sonra arayıp kaç kişiyi ikna ettiğimizi sordular. Diğer öğretmen arkadaşlarımız gibi bende akrabalarımı arayıp bu yönde çalışma yaptım. Ayrıca bu şahıslar Ordu il merkezinde büyükşehir için CHP’ye, Altınordu için MHP’ye oy vermemizi söylediler.”

CHP ADAYINA OY VERİN TALİMATI

Bu arada Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Ş.K. da mahkemedeki savunmasında, büyükşehir seçimlerinde CHP adayına oy vermeleri konusunda telkin yapıldığını söyledi.