BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yeşil Sermayeye büyük darbe

Yeşil sermaye adına para toplayanlar da Alman yasalarına göre "dolandırıcı" kabul edildi

Abone ol

Yeşil sermaye adına para toplayan temsilciler de Alman yasalarına göre "dolandırıcı" kabul edilerek topladıkları parayı geri ödeme cezasına çarptırıldılar. Duisburg’ta avukatlık yapan Taşkın Kayman Avrupalı Türkleri dolandıran Holdingler kadar onlar adına para toplayan ve mağdurları yanlış bilgilendiren temsilcilerin de suçlu olduğu gerekçesiyle müvekkilleri adına dava açtı.

Duisburg bölgesel mahkemesinde açılan davada Kombassan, Jetpa, Yimpaş , Endüstri Holding’e para toplayan 5 temsilci dolandırıcılıktan suçlu bulundu. Mahkeme kararına göre temsilci parayı topladığı mağdurun ödediği ana parayı ve bugüne kadar tahakkuk eden yasal faizle birlikte geri ödemesi gerekiyor. Avukat Taşkın Kayman müvekkillerinin paralarını almak için icra yoluyla yasal işlemlerin başlatılacağını söyledi.

TEMSİLCİLER DE DOLANDIRICI:

5 yıl içerisinde yaklaşık 300’e yakın mağdurun kendisine paralarını geri almak için başvurduğunu belirten avukat Kayman para toplayan temsilcileri ve mahkeme sürecini şöyle anlattı: "Bu tür holdingler toplumda sevilen ve din olgusuyla öne çıkmış insanları emellerine kavuşmak için seçtiler. Temsilcilik yapan bu şahıslar yüzde 5 komisyon aldılar. Yyeşil sermaye kadar onlara para toplayan temsilcilerde suçludur. Hem hukiken ve hem de vijdanen suçlu ve bu işten sorumlular. Yaptıkları iş ise cezai yönünden kesinlikle dolancırıcılıktır. Bana ve diğer meslektaşlarıma başvuran mağdurlar genelikle holdingleri suçluyor ve paralarını onlardan geri almayı istiyorlar. Halbuki onlar kadar vatandaşları bilinçli bir şekilde yanlış bilgilendiren temsilcilerin de suçlu olduğunu görmemezlikten geliyorlar. Aslında bu sahtekarlık başından belliydi. Çünkü bunlar temiz ve dürüst bir iş yapmış olsaylardı, gidipte bu gariban vatandaşlardan yüzde 20-25 oranında faiz vererek yapmazlardı."

Kaynak:www hurriyet.com.tr