BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

En güzel çocuk filmleri

Büyük bir heyecanla beklediği Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali başladı.

Abone ol

14 - 30 Kasım 2006 tarihleri arasında dördüncü kez gerçekleştiriliyor olan festival, 30’un üzerindeki ülkeden 100’ün üzerindeki filmi, çocuklarla buluşturuyor. Bu yıl da, iki hafta boyunca dünyanın dört bir yanından gelen birbirinden renkli çocuk filmlerine evsahipliği yapacak olan Cinecity Sinemaları, çocukları sinemanın büyülü dünyasında eğlenceli ve macera dolu yolculuklara çıkaracak.

Çocukların yanı sıra büyüklerin de ilgiyle izlediği Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali, bugün (14 Kasım 2006 Salı) Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen Açılış Galası ve Ödül Töreni ile başladı.

Galada, festival kapsamında 6-15 yaş arası çocuklara yönelik gerçekleştirilen “Küçük Sinemacılardan Büyük Filmler Yarışması”nda dereceye girenlere de ödülleri verildi.

6-8 yaş grubunda, “Kırık Saatler” adlı filmiyle Adnan Mehmet Sayar’a, 9-10 yaş grubunda “?” adlı filmiyle Ayşe Su Gürmen’e, 11-12 yaş grubunda “Rüya” adlı filmiyle Veli Berker’e ve 13-15 yaş grubunda “Şarlo” adlı filmiyle Gökçe Kocaarslan’a birincilik ödülü sunuldu.

Yaş gruplarında ikincilik ödülleri; Şevval İpek Özçelik, Selenay Varvar, Cem Ağacıkoğlu ve Sertaç Koyuncu’ya, üçüncülük ödülleri ise Hülya Özbakır, Onur Alp Gücer, İpek Auf ve Yağız Genç’e verildi.

Ödülleri sahiplerine, Festival Genel Koordinatörü Şule Duvan ve İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgi verdi.

"Widely Travelled"


Festival bu yıl iki ana bölüme ayrılıyor:

Birincisi; 15 - 16 Kasım tarihlerinde Ihlamur Kasrı’nda gerçekleştirilecek olan atölye çalışmaları gibi çocuklara sinemanın kamera arkasını tanıştırmaya ve sevdirmeye yönelik faaliyetleri kapsıyor.

İkinci bölüm ise 17 ve 30 Kasım tarihleri arasında sadece İstanbul Cinecity Sinemaları ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema TV Merkezi (Balmumcu) gerçekleştirilecek olan film gösterimlerinden oluşuyor.

Pedagoglar tarafından izlenmiş ve onaylanmış 100’ün üzerinde film, iki hafta boyunca 2-15 yaş arası çocuklarla buluşacak. Filmler; Cinecity D-Point Etiler, Bonus Premium Cinecity Trio Kozyatağı, Cinecity Olivium Zeytinburnu ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Balmumcu olmak üzere 4 farklı noktada gösterilecek.

"İçinde Kedi Olan Köpek"


30’un üzerinde ülkeden 100’ün üzerinde film!
4. Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali’ne; Litvanya, Fransa, İran, Almanya, ABD, Singapur, Estonya, Rusya, Ukrayna, İngiltere, Portekiz, Fransa, Hindistan, Güney Kore, Singapur, Çin, Belçika, Moldova, Finlandiya, Hollanda, Norveç, Tayvan, Bosna Hersek, Danimarka, Kanada, Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan Karadağ, İspanya ve Türkiye başta olmak üzere 30’dan fazla ülkeden 100’ün üzerinde film katılıyor.

"Renkler"


Çocuklar, kendi yaşlarına özel filmleri izleyecek!
Çocukların, kendi yaşlarına uygun filmleri izlemeleri ve kendi yaş grupları ile birlikte izledikleri filmlerden daha fazla keyif almaları için, festival filmleri 4 farklı yaş kategorisinde gösterilecek. 2 üzeri, 5 üzeri, 9 üzeri, 13 üzeri yaşlarındaki çocuklar, kendi yaş gruplarına özel olarak çekilen filmleri izleyebilecek. Aileler de festival filmlerini çocuklarıyla beraber izleyerek çocukların hayal dünyalarını beyazperdede görme fırsatı yakalayacak.

"Tom Cat"


Festival, Kelkitli çocukları da coşturacak!
Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali bu yıldan itibaren her yıl bir kente giderek, festival coşkusunu İstanbul dışına da taşıyor. Bu yıl 20 - 24 Kasım tarihleri arasında Kelkit’e taşınacak olan festival, Kelkit ve köylerinden gelen çocukları sinemanın büyüsüne ortak edecek.

4. Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali, 14 Kasım tarihinde Cemal Reşit Rey’de düzenlenecek olan açılış galasıyla başlayacak. Galada, “Küçük Sinemacılardan Büyük Filmler” yarışmasının dereceye giren filmlerinin sahiplerine ödülleri verilecek.

"Dobrinya ve Ejderha"


CIFEJ Ödülü sahibini bulacak!
Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali, ülkemizdeki tek CIFEJ (Uluslararası Çocuk Filmleri Merkezi) üyesi festival olma özelliği taşıyor.

Festivalde, CIFEJ ödülü için 9 uzun metrajlı film yarışacak. Üç kişiden oluşan CIFEJ jürisi, ödül için yarışacak filmleri değerlendirecek.

4. Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali, Becel, Deren ve Kanal1’in sponsorluğunda; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Gode Reklam, Özel Okullar Birliği, Milli Saraylar, CHIP Dergisi, Ünite İletişim, Şişli Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi’nin destekleri ve Cinecity Sinemaları evsahipliğiyle gerçekleşiyor.

D-Point Cinecity/Etiler 0212 352 16 66
Bonus Premium Cinecity Trio/Kozyatağı 0216 315 10 10
Cinecity Olivium/Zeytinburnu 0212 546 96 96
Mimar Sinan G.S.Ü. Sinema Salonu/Balmumcu 0212 296 50 16


www.iicff.com
www.cinecity.com.tr