BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Tutsakları serbest bırakın çağrısı

Mısır İsrail ve Filistin'e sağlıklı barış için tutsakları serbest bırakma çağrısı yaptı.

Abone ol

Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt, Ortadoğu barış sürecinin yeniden işlerlik kazanmasının, haziran ayında Filistinli gruplar tarafından kaçırılan İsrailli askerle Filistinli mahkumların değiş tokuşuna bağlı olduğunu söyledi.

Kahire'de yarın yapılacak Ortadoğu Dörtlüsü'nün toplantısına katılacak olan ABD'li temsilci David Welch ile görüşmesinden sonra açıklamalarda bulunan Ahmed Ebul Geyt, “Ortadoğu barış süreci birçok etmene bağlı ve bunlardan en önemlisi de İsrailli askere karşılık Filistinli mahkumların serbest bırakılması” dedi.

Mısırlı Bakan, mahkum değişiminin, Filistin Devlet Başkanı ile İsrail Başbakanı arasındaki bir görüşmenin yolunu açacağını, Gazze Şeridi'ndeki İsrail saldırılarının ve Filistinliler'in de İsrail'e füze atışlarının durmasına olanak sağlayacağını belirterek, “İsrailliler ile Filistinliler arasında kısa süreli bir yatışma, müzakere masasına dönmelerine olanak sağlayacak ve Ortadoğu Dörtlüsü'nün de siyasal sürece işlerlik kazandırmasına yol açacaktır” diye konuştu.
Rusya, BM, ABD ve AB'Dden oluşan Ortadoğu Dörtlüsü'nün temsilcileri, yarın Mısır'ın başkenti Kahire'de biraraya gelecekler.