BIST 10.471
DOLAR 32,86
EURO 35,23
ALTIN 2.455,41
HABER /  DÜNYA

Wolfowitzten Iraka suçlama

Dünya Bankası Başkası Wolfowitz Iraklıları ekonomik olarak becerisizlikle suçladı.

Abone ol

Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, Irak'ın kurumlarının yeniden inşası için uluslararası bağışlardan gelecek paradan çok tavsiyeye gereksinimi olduğunu söyledi.

Irak'taki bağışları koordine edecek sürekli bir büro açmayı planlayan Paul Wolfowitz, Avrupa Parlamentosu Kalkınma Komitesi'nde yaptığı konuşmada, Irak'ın, şimdiye dek sözkonusu bağışlardan gelen parayı en iyi biçimde kullanmadığını savunarak, ''Paraya ihtiyaçları olmadığını söylemiyorum, ancak kendilerinin çok parası var, para doğru yönetilemiyor ve bunun farkındalar'' dedi.

Wolfowitz, Iraklılar'ın gereksinimi olanın, daha iyi kuruluşların inşasında yardım, kamu maliyesi yönetimi ve petrol sektörünün daha iyi yönetilmesinde tavsiye olduğunu ifade ederek, konuyla ilgili olarak, ''Bu politika tavsiyesidir, para değil'' açıklamasını yaptı. Eski ABD Savunma Bakan Yardımcısı olan Wolfowitz ayrıca, ABD Kongresi ara seçimlerinde Cumhuriyetçiler'in başarısızlığa uğraması sonucu ABD'nin Irak'ta hangi adımları atacağını bilmediğini belirterek, ''ABD'nin Ortadoğu politikasının ne biçimde değişeceğini bilmiyorum. Bildiğim şey, bana gelip fikrimi almayacaklar'' diye konuştu. Wolfowitz, Irak ile ilgili olarak mantıklı tavsiyede bulunmak için siyaset ve güvenlik konularında yeterince bilgilendirilmediğini sözlerine ekledi.