BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hatayda kimyasal atık şüphesi

Hatay'da kimyasal atık şüphesiyle bir gemiye limandan çıkış yasağı getirildi.

Abone ol

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, feyezan kanalında bulunan kimyasal atıklarla bağlantılı olduğu iddiasıyla yabancı bandıralı "Belize City" adlı geminin, araştırma sonuçlanıncaya kadar limandan çıkışına yasak getirildiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, önceki gün, belediye zabıta ekiplerinin, feyezan kanalında çuval ve bidonlarda kimyasal atık bulmasından sonra yapılan çalışmalarda, çuval ve bidonların İskenderun Limanı'nda bakım ve onarımı yapılan Belize bandıralı 9 bin 965 gros ton ağırlığındaki "Belize City" adlı gemiden çıkarıldığı bilgisine ulaşıldı.

İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, yaptığı açıklamada, suçun kesinleşmesi halinde 24 bin YTL ile 3 milyon YTL arasında para cezası verilebileceğini söyledi.

Atıkların gümrüklü sahadan nasıl çıktığı yönündeki soruşturmanın da sürdürüldüğünü belirten Horozoğlu, şöyle dedi:

"Kanaldaki atıkların bir bölümünün kaçırılması bir şeyi değiştirmez. Bulunanlardan numuneleri aldık. Aynı numuneleri tersane içinden de aldık. Atıkların kaçırılması da ayrı bir soruşturma konusu olabilir. Gemi, biz izin verirsek limandan ayrılabilir. Bu konudaki gelişmeler için tahlil sonuçlarını bekliyoruz."