BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ecevitin mezarı taşınacak

Bülent Ecevit'in ölümünün ardından Rahşan Hanım'dan mezarla ilgili ilginç açıklamalar..

Abone ol

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, “Acil bir durum söz konusu olduğu için Bülent Ecevit'i Devlet Mezarlığına gömdüklerini, sonra onu oradan alıp, kendi mezarına koymayı düşündüğünü” belirterek, “Bir arazi satın alacağız, onun sevdiği bir yerde olmasına çalışacağız” dedi.

Rahşan Ecevit, Gazeteci Can Dündar ile yaptığı ve NTV'de yayınlanan röportajda, eşi Bülent Ecevit ile hiçbir zaman ölümden bahsetmediklerini söyledi.

“Devlet mezarlığı konusu hiç gündeme gelmiş miydi?” sorusu üzerine Rahşan Ecevit, “Hayır. Biz kendi aramızda hiç konuşmadık ölümü, mezarı. Ama Devlet Mezarlığı, başka mezarlık gibi konular o öldükten sonra çıktı” dedi.

Rahşan Ecevit, “Peki Devlet Mezarlığı sizin fikriniz miydi?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:
“Hayır, öyle konuşuldu. Devlet Mezarlığı diye... Yani benim dışımdaki konuşmalar. Ben de istedim ki, kendimizin özel bir mezarı olsun, sade bir mezar. Ama acil bir durum da olduğuna göre 'önce Devlet Mezarlığı olsun sonra biz onu oradan alır, kendi mezarına, o sade mezarına koyarız' diye düşünmüştüm.”

Dündar'ın “Hazırlığınız var mı, mezar nerede olacak, nasıl bir mezarlık olacak?” sorusu üzerine Rahşan Ecevit, “Bazı öneriler var. O önerileri değerlendirmeye çalışıyorum. Ama daha karar vermiş durumda değilim. Bir arazi satın alacağız, onun sevdiği bir yerde olmasına çalışacağız. Çünkü biz hep Ankara'da oturduk. Daha çok da Gölbaşı tarafını biliyorsunuz sevdi, hep o taraflara giderdik, o taraflarda bir yer satın alıp, onu oraya koyacağız” diye konuştu.

Rahşan Ecevit, bir başka soru üzerine, Bülent Ecevit'in yaşamında kendisiyle ilgili herşeyi kendi parasıyla yaptığını belirterek, “Onun için kendimiz bir arazi satın alıp onu oraya gömmeyi ben düşündüm” dedi.

Dündar'ın Bülent Ecevit'in kütüphanesindeki kitapların ne yapılacağını sorması üzerine Rahşan Ecevit, geleceği hiç düşünmeden yaşadıklarını dile getirerek, bir vakıf kurmak istediğini söyledi.

Rahşan Ecevit, “Ama vakıf nasıl kurulur, ne olur onları bilmediğim için Allah izin verirse arkadaşlarımızla onu bir konuşup, görüşüp başlamak istiyorum o işe” diye konuştu.

Dündar'ın “Ecevit Vakfı olacak ve zannediyorum kütüphane de o vakfa kalacak” sözleri üzerine Rahşan Ecevit, “Evet öyle olacak” dedi.
Rahşan Ecevit, eşinin yıllardır biriktirdiği büyük bir arşivi olduğunu, o arşivin de üzerinden geçeceğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Elimden geldiğince arşivi bir sıraya koyacağım. Ondan sonra onu da İlber Ortaylı'dan rica edeceğim, bir kaç arkadaşımızı da bir araya getirip onların da üzerinden geçmesini rica edeceğim. Onu da o vakfa bırakacağım. Çünkü o onun zamanının tarihi olmuş olacak.”