BIST 10.297
DOLAR 32,27
EURO 34,84
ALTIN 2.404,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yeni Muhtarlık Binaları hizmete açıldı

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, yapımı tamamlanan Site ve Y. Dudullu mahalle muhtarlık binalarının açılışlarında konuştu...

Abone ol

Daha önce sekiz muhtarlık binasını yaparak hizmete kavuşturan Ümraniye Belediyesi, yapımını tamamladığı 10 adet yeni muhtarlık binalarını düzenlediği törenlerle hizmete açıyor.

Her gün iki yeni binanın açılışını yapacak olan belediye, ilk olarak Site ve Yukarı Dudullu mahalleleri için yaptırdığı muhtarlık binalarını, düzenlediği törenlerle hizmete açtı. Törenlere Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ak Parti İlçe Başkanı Celal Erdoğan, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, CHP İlçe Başkanı Mehmet Yeşilyurt, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

‘ÜMRANİYE’NİN HER KARIŞINA HİZMET GÖTÜRÜYORUZ’

Her iki törende de birer konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, hizmete geldi günden bu yana, ayırım yapmaksızın Ümraniye’nin her karışına hizmet ulaştırdıklarını söyledi. Gerek klasik ve gerekse sosyal belediyecilik hizmetlerinde örnek bir belediye olduklarını ifade eden Başkan Hasan Can, Ümraniye’nin bu hizmetlerle İstanbul’un parlayan yıldızı haline geldiğini söyledi. Başkan Hasan Can, sözlerine şöyle devam etti:

‘Amacımız Ümraniyelileri layık olduğu hizmetlerle buluşturmak. Bu doğrultuda geceli gündüzlü çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana başlattığımız hizmet seferberliğini dur durak dinlemeden devam ettiriyoruz. Ümraniye, artık modern görünümü ve çağdaş altyapısı ile göz dolduran, kültür sanat faaliyetleri ve sosyal hizmetleriyle adını tüm Türkiye’de konuşturan bir metropol haline geldi. Kendi hizmet alanlarımızda hizmete devam ederken, çeşitli kamu kurumlarına da destek olmaya, katkılar yapmaya devam ediyoruz. Bu amaçla ilçemizdeki mahalle muhtarlık binalarını yenilemeye başlamıştık. Daha önce 8 adet binayı tamamlayarak hizmete açtık. Şimdi de yapımını tamamladığımız 10 yeni muhtarlık binasını peyderpey hizmete sunuyoruz. Bugün Site ve Yukarı Dudullu mahallelerimizin muhtarlık binalarının kurdelesini kesiyoruz. 35 mahallesi bulunan Ümraniye’mize 18 yeni muhtarlık binası inşa etmiş olduk. 6 bina bizden önce İl Özel İdaresi tarafından inşa edilmişti. Şu anda geçici mekânlarda hizmet veren 11 mahalle muhtarlığı için kimi proje, kimi de yapım aşamasında olan yeni binalarımız var. Vatandaşlarımızın bu yeni binalarda en iyi şekilde hizmet aldığını görmek bizleri mutlu ediyor, gururlandırıyor.’

MUHTARLAR MÜTEŞEKKİR

Açılış töreninde konuşma yapan muhtarlar, yeni binalar nedeniyle Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkür ettiler. Site Mahalle Muhtarı Cuma Kara, binaların hizmetlerde avantaj sağlayacağını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söyledi. Yukarı Dudullu Mahalle Muhtarı Fahrettin Coşkun da, her mahalleye yeni binaların yapılmasının büyük bir hizmet olduğunu ifade ederek, Başkan Hasan Can ve ekibine teşekkür etti.

Açılış kurdelelilerini birlikte kesen konuklar, daha sonra yeni binaları gezdi.