BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,84
ALTIN 2.408,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Engellilere Beylerbeyi Sarayı'nda kahvaltı

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ‘Biz Gönüllüyüz’ projesi kapsamında, eğitim gören engelli vatandaşlar, aileleri ve öğretmenlerini Beylerbeyi Sarayı’nda ağırladı.

Abone ol

Ümraniye Belediyesi tarafından 7 Haziran’da başlatılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kızları Esra Erdoğan Albayrak ile Sümeyye Erdoğan’ın da gönüllü öğretmen olarak katıldığı ‘Biz Gönüllüyüz’ isimli eğitim projesi devam ediyor.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, proje kapsamında okuma yazma eğitimi alan engelliler ile aileleri ve öğretmenlerini, bir kahvaltı programında ağırladı. Beylerbeyi Sarayı bahçesinde düzenlenen kahvaltıya Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Belediye Başkan yardımcıları, kütüphaneler müdürü ve sosyal yardım işleri müdürü de katıldı.

BAŞKAN HASAN CAN; HAYATA BAKIŞ AÇINIZ DEĞİŞECEK

Programda bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ‘bu güzel mekânda sizi ağırlamaktan ve sizlerle beraber olmaktan son derece mutluyum’ dedi. Bir ayı aşkındır gönüllü öğretmenlerimizden okuma yazma eğitimi aldınız ve artık büyük bir kısmınız okur – yazar hale geldi’ diyen Başkan Hasan Can, sözlerine şöyle devam etti: ‘Eminim ki okuma-yazmayı tamamen öğrendiğinizde, hayata bakış açınız değişecek. Bizler sizin hayatlarınıza anlam katmak, atmak istediğiniz adımlarda katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Hayat standartlarınızı yükseltmek için bundan sonra da var gücümüzle çalışmaya, destek olmaya devam edeceğiz.’

Başkan Hasan Can’ın konuşmasından sonra konuşmak istediğini belirten 14 yaşındaki Burak Kılıç, ‘Başkanımıza bize bu imkânı sağladığı için teşekkür ederim’ dedi. Kılıç, ‘ben okur – yazar olduktan sonra devam edip mühendis olana kadar çalışacağım’ dedi. Bu sözler üzerine tekrar söz alan Başkan Hasan Can, ‘Burak’ın bu sözleri beni çok mutlu etti, ben de Burak’ı mühendis görene kadar destek vereceğime söz veriyorum’ dedi.

‘BİZ GÖNÜLLÜYÜZ’ PROJESİ

Ümraniye Belediyesi’nin engelli vatandaşlara okuma yazma öğretmek amacıyla hazırladığı ‘Biz Gönüllüyüz’ projesi, 7 Haziran itibariyle start almıştı. Gönüllü öğretmenler aracılığıyla, Ümraniye’nin çeşitli mahallerinde oturan engelli vatandaşlara yönelik başlatılan proje kapsamında eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Engelli vatandaşların eğitiminin yanında onların moral ve motivasyonunu üst seviyede tutmak için çeşitli aktiviteler de düzenleyen belediye, Beylerbeyi Sarayı’nın bahçesinde muhteşem deniz manzarası eşliğinde verdiği kahvaltı ile eğitim gören engellilere moral vermiş oldu.

Kahvaltıdan sonra Başkan Hasan Can, engelli vatandaşlarla bire bir ilgilenerek hatıra fotoğrafı çektirdi.