BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.428,20
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ümraniyeliler'e büyük müjde!

Ümraniye Belediyesi, K. Karabekir ve İnkılâp bölgesindeki otoban bağlantı yolunu içeren dev bir projenin daha açılışını yapıyor.

Abone ol

Ümraniye Belediyesi, ilçe trafiğinde büyük bir sorun olan ve yoğunluğun arttığı günlerde sürücülerin korkulu rüyası haline gelen Küçüksu mevkiindeki trafik çilesini sona erdirdi.

Hayata geçirilen proje ve hizmetlerle İstanbul’un yeni yatırım sahalarından birine dönüşen ve artan ilgi nedeniyle trafiğin yoğunlaştığı Ümraniye, belediyenin kısa sürede gerçekleştirdiği iki önemli proje ile Küçüksu mevkiindeki trafik çilesine son verdi. Bununla da yetinmeyen Ümraniye Belediyesi, yapımını tamamladığı ve 7 mahalleyi kapsayan dev bir projeyi daha hizmete açıyor.

K. KARABEKİR VE İNKILÂP’TAKİ OTOBAN BAĞLANTI YOLU AÇILIYOR

Trafikle ilgili çok sayıda önemli projeyi tamamlayarak hayata geçiren Ümraniye Belediyesi, bu alanda dev bir hizmetin daha açılışını yapıyor. Belediye, Küçüksu Caddesi ve Küçüksu Kavşağı çalışmalarının ardından, şimdi de 7 mahalleyi kapsayan büyük TEM’e bağlantı yolunu düzenleyeceği bir törenle hizmete açıyor. Bu hizmetle, 150 bin nüfuslu Kâzımkarabekir Mahallesi, İnkılâp Mahallesi, Saray Mahallesi, Yaman evler Mahallesi, Dumlupınar Mahallesi, Elmalıkent Mahallesi ve Topağacı Mahallesine giriş çıkışları TEM’e bağlandı.

KÜÇÜKSU- BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ ARASI 5 DAKİKAYA İNİYOR

Böylece Üsküdar ve karşı istikametine gidecek araçlar Ümraniye Çarşı’ya ve Küçüksu Caddesi’ne girmeden, doğrudan TEM yolu üzerinden rahatlıkla gidecekleri yere ulaşabilecekler. Bu mevkideki trafik sorununu ortadan kaldıracak bağlantı yolu çevre sakinlerinde büyük memnuniyet uyandırırken, Küçüksu Caddesi ile Boğaziçi arasındaki mesafenin 5 dakikaya kadar inmesi de sürücüleri sevindirdi.

HASTALAR DA TRAFİK ÇİLESİNDEN KURTULUYOR

Yaklaşık 10 aydır yoğun bir şekilde çalışarak projeyi tamamlayan Ümraniye Belediyesi, bağlantı yolunun yanı sıra, her gün 4 bin hastaya hizmet veren Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin giriş çıkışında yaşanan trafik sorununu da çözmüş oldu. Hastaneye bugüne kadar birçok vesile ile katkıda bulunan Ümraniye Belediyesi, bu projeyle bölgedeki hastaneye ulaşımı kolaylaştırarak burada yaşanan trafik karmaşasından hasta ve hasta yakınlarını kurtarmış oldu.

Proje kapsamında yapılan Şile yolu- K.Karabekir Mah. Bağlantı yolu inşaatında şu çalışmalar yapıldı:

- 3.200 ton asfalt kullanıldı.
- 3.200 m2 kilit taşı kullanıldı.
- 2.500 mt. Bordür kullanıldı.
- Proje, 20’si teknik eleman olmak üzere 90 kişiyle 8 ayda tamamlandı.
-1.650 mt uzunluğunda bağlantı yolu yapıldı.
- Çevre düzenlemesi, Ümraniye Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapıldı.
- TEM bağlantı yolundan Boğaziçi Köprüsüne 5 km. mesafede 5 dk. gibi kısa bir sürede ulaşım sağlandı.

KÜÇÜKSU KAVŞAĞI 6 AYDA ÇÖZÜME KAVUŞTU


Son yıllarda Ümraniye Belediyesi’nin gerçekleştirdiği hizmetlerle İstanbul’un parlayan yıldızı haline gelen Ümraniye’ye yönelik artan yatırım talepleri, beraberinde trafik sorunlarını da getirmişti. Trafiğin yoğun olduğu noktaların başında da Küçüksu Kavşağı geliyordu. Şile Yolu – Küçüksu Caddesi kesişimindeki bu trafik yoğunluğu, sürücüler için adeta trafik çilesine dönüşmüştü. Ümraniye Belediyesi, bölge trafiğini rahatlatmak amacıyla planlanan Küçüksu Kavşağı projesinin yapımını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden muvafakat alarak 6 ay gibi kısa bir sürede tamamladı. Trafik sorununun çözüldüğü Küçüksu Kavşağı’nda, şu çalışmalar yapıldı:

- Yeni bir sistem olan Geoduvar uygulaması ilçe sınırlarında ilk kez kullanıldı.
- 37.000 ton hafriyat kaldırıldı.
- 2.300 on asfalt kullanıldı.
- 2.700 m2 kilit taşı kullanıldı.
- 2.500 mt. bordür kullanıldı.
- 2.000 mt. yağmursuyu kanalı yapıldı.
- Proje, 30’u teknik eleman olmak üzere 100 kişiyle, 6 ayda tamamlandı.
- 1. 500 mt uzunluğunda bağlantı yolu ve yonca yaprağı yapıldı.
- Aydınlatması Ümraniye Belediyesi tarafından yapıldı.
- Çevre düzenlemesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizce yapıldı.
- Küçüksu’dan Boğaziçi Köprüsü’ne 5 km. mesafede 5 dk.,F. S. Mehmet Köprüsü TEM’e 2 km. 2 dk. gibi kısa bir sürede ulaşım sağlandı.

KÜÇÜKSU CADDESİ ARTIK 3 ŞERİT

Küçüksu trafiğinin çözümü için hayata geçirilen diğer bir çalışma da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen Küçüksu Caddesi Yol Genişletme çalışması oldu. Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılan Nikâh Sarayı ile alış veriş merkezleri sebebiyle özellikle hafta sonları artan trafik sorununun çözümü amacıyla yapılan yol genişletme çalışmaları sonucu trafik akışına önemli bir katkı sağlanmış oldu.

Bu çalışmalar çerçevesinde, yaklaşık 1000 mt. uzunluğunda genişletme çalışması sırasında, 7 bin ton asfalt döküldü. Ayrıca 2 bin m3 beton döküldü ve 500 mt. yağmursuyu hattı yapıldı. Yine 4 şerit olan cadde 6 şeride çıkarıldı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan çalışmalar neticesinde cadde üzerindeki mobese kameraları da yenilendi.

BAŞKAN HASAN CAN: ‘KÜÇÜKSU TRAFİĞİ ARTIK SORUNSUZ’

Ümraniye’nin her geçen gün büyüyen ve gelişen bir ilçe olduğunun altını çizen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, bu gelişmelerin bir takım trafik sorunlarını da beraberinde getirdiğini söyledi. Hayata geçirdikleri hizmetlerle Ümraniye’yi İstanbul’un cazibe merkezi haline getirdiklerini söyleyen Başkan Hasan Can, vatandaşların ulaşım noktasındaki sorunlarını çözebilmek amacıyla da önemli projelere imza attıklarını belirtti. Küçüksu Caddesi ve çevresinde kronik hale gelen trafik sorunlarını iki önemli proje ile ortadan kaldırdıklarını ifade eden Başkan Hasan Can, bir de yeni projenin müjdesini verdi. 7 mahalleyi kapsayan büyük bir bağlantı yolu projesinin açılışını yapacaklarını vurgulayan Başkan Hasan Can, bu bağlantı yolları projesi ile burada yaşanan trafik sorunun tamamen ortadan kalkacağını söyledi.