BIST 10.698
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.425,80
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Okuma yazma öğrenip sertifika aldılar

Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği okuma yazma kursundan mezun olan 72 kursiyer sertifikalarını aldı.

Abone ol

Okuma yazmayı yeni öğrenen vatandaşın Başkan Hasan Can’a hitaben yazdığı şiir büyük alkış aldı.

Ümraniye Belediyesi’nin 24 Kasım 2009’da açtığı Okuma Yazma Kursu, ilk mezunlarını verdi. Kütüphane Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren bilgisayar destekli Okuma Yazma Kursu mezunları, Meslek Edindirme Kursu Yılsonu Sergisi için düzenlenen tören kapsamında sertifikalarını aldı. Sertifika töreni renkli görüntülere sahne oldu.

OKUMA YAZMAYI ÖĞRENİP BAŞKAN’A ŞİİR YAZDI

Törende sertifikalarını alan kursiyerler mutlu olurken, Halime Özel isimli vatandaş, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a güzel bir sürpriz yaptı. Özel, Ümraniye Belediyesi’nin verdiği kurstan okuma yazma öğrendikten sonra Başkan Hasan Can için yazdığı şiiri okudu. Şiir Başkan Hasan Can’ı duygulandırırken, konuklardan da büyük alkış aldı. Törende yaptığı konuşmada şiirin kendisini çok duygulandırdığı ifade eden Başkan Hasan Can, kursiyerlerin sertifika almasından mutluluk duyduğunu söyledi. Belediye olarak okuma yazma seferberliği başlattıklarının altını çizen Başkan Hasan Can, bu hizmetlerinin artarak devam edeceğini vurguladı.

Başkan Hasan Can daha sonra sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere, sertifikalarını verdi. Okuma yazma kursunu başarıyla bitirip sertifika almaya hak kazanan 17 yaşındaki engelli genç Sedat Ceren’e sertifikasını Başkan Hasan Can’ın eşi Saliha Can hanımefendi verdi. Başkan Hasan Can ve eşi Sedat’la yakından ilgilendi.

Ümraniye Belediyesi Namık Kemal Kültür Merkezi’nde açılan ve daha sonra belediyeye bağlı kültür merkezlerinde devam eden ve Ümraniye Halk eğitim merkezi ile protokol yapılarak Milli Eğitim Bakanlığı onaylı okuryazarlık belgesi verilen kurslarda toplam 107 öğrenci eğitim gördü. 72 öğrenci belge almaya hak kazandığı kurslarda hafta içi her gün günde 3 saat olmak üzere talep edilen kültür merkezlerinde toplamda 120 saat eğitim veriliyor.

Öte yandan yine Ümraniye Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından sürdürülen Bilge Sultan Mobil Bilgisayar Otobüsü, Ümraniye’nin çeşitli mahallelerine giderek vatandaşların evlerine en yakın yerlerde kurs imkânı sunmaya devam ediyor. Temel bilgisayar kursu haftada 2 gün, toplamda 2 ay olmak üzere eğitim veriyor. Eğitim sonunda kursu başarıyla bitiren kursiyerlere MEB onaylı sertifika veriliyor. Bu güne kadar toplamda 570 mezun veren kurslara her zaman kayıt alınmakta olup, kimlik fotokopisi ve 1 adet fotoğrafla kayıt yaptırılabiliniyor.