BIST 10.266
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.408,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ümraniye'de 15 Sergi 15 Seminer sürüyor

Klasik Türk Sanatları Vakfı ve Ümraniye Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ‘Klasik Türk Sanatları'nda Katı’ ve ‘Hat Sanatının Estetik Kuralları’ adlı altıncı seminer büyük ilgi gördü.

Abone ol

Klasik Türk Sanatları Vakfı'nın İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında hazırladığı ‘15 Sergi 15 Seminer’ programının altıncısı olan sergi ‘Klasik Türk Sanatları'nda Katı’ ve ‘Hat Sanatının Estetik Kuralları’ adlı altıncı seminer, Ümraniye Belediyesi Nikâh ve Kültür Sarayı'nda, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın katılımıyla gerçekleşti.

Programın ilk kısmı olan sergi; Safiye Morçay'ın 41 adet Katı' eserlerinden oluşurken, açılışı Başkan Hasan Can tarafından gerçekleştirilen sergi 30 Haziran tarihine kadar sanatseverlerin beğeni ve ziyaretlerine sunuldu. Serginin açılışında kısa bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu tür kıymetli sanatlara ev sahipliği yapacaklarının altını çizdi. Böyle anlamlı bir etkinlikte yer almanın kendileri için mutluluk verici olduğunu ifade eden Başkan Hasan Can, bu alanda ortaya konulan eserlerin hak ettikleri ilgi ve değeri görmeleri gerektiğini belirtti.
Programın ikinci kısmında Prof. Uğur Derman başkanlığında ve Dr. Muzaffer Ecevit sunumuyla ‘Hat Sanatının Estetik Kuralları’ konulu seminer yapıldı. Seminere konuşmacı olarak katılan Dr. Muzaffer Ecevit konuşmasına sanatın tarifiyle başladı. Sanatın yaratılış gereği insanda var olan duygunun, güzelliğin çeşitli vasıtalarla ortaya çıkışı olduğunu söylerken yaratılan her varlığa Allah’ın (c.c.) bir güzellik unsuru kattığını belirtti. Sanat eserinde bulunması gereken kuralları ölçü, simetri, hareket, tekrar ve denge olarak ifade eden Ecevit, bu kurallara ne kadar çok riayet edilirse yapılan eserin de o derece güzel ve daha kıymetli olacağını söyledi.