BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,64
HABER /  GÜNCEL

Yeni emekli olanlar 2022 Kurban Bayramı ikramiyesi alabilecekler mi?

Dini bayramlardan olan Kurban Bayramı için geri sayım başladı. 2022 yılında kurban bayramı 9 Temmuz'da başlayacak. Milyonlarca emekliye devlet tarafından 1.100 liralık bayram ikramiyesi ödenecek. Peki kurban bayramı ikramiyesi yeni emekli olanlara, haziran ayında emekli olanlara ödenecek mi?

Abone ol

Kurban bayramına artık sayılı günler kaldı. 2022 yılında Kurban bayramı 9 Temmuz'da başlayacak ve 12 Temmuz'da sona erecek. Devlet tarafından emeklilere ödenen 1.100 liralık bayram ikramiyesinin ise haziran ayının son haftası ya da Temmuz ayının ilk günleri ödenmesi bekleniyor. Kurba bayramı ikramiyesini yeni emekli olan vatandaşlar da alabilecekler. 

Emekli bayram ikramiyesine zam gelecek mi: Emekli maaşlarına temmuz ayında zam uygulaması gerçekleştirilecek. Emekli maaşı zammı sonrasında ise emekli bayram ikramiyesine zam gelip gelmeyeceği merak edildi. Ancak henüz emekli ikramiyesine zam ile ilgili bir açıklama gelmedi. Emekli bayram ikramiyesi geçen bayramda 1100 TL verildi. Kurban Bayramı'nda da emekli bayram ikramiyesinin 1100 TL olması bekleniyor.

Haziran'da emekliliğe başvuran hem maaşı hem ikramiyeyi zamlı alacak

Kurban bayramı emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek: 
Yılda iki defa verilen emekli ikramiyesinin ilki Ramazan Bayramı'ndan hemen önce hesaplara yatırıldı. Kurban Bayramı ikramiyelerinin de 1100 lira olarak haziranın son haftası yatırılması planlanıyor.

Konuya ilişkin detaylar belli oldukça haberimizde yer vereceğiz.

2022 Kurban bayramı takvimi
Kurban Bayramı arefe günü 8 Temmuz Cuma günü olacak. Bayramın birinci günü ise 9 Temmuz tarihine denk geliyor.

Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi

Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı