BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.461,30
HABER /  SPOR

Yattara haberlerine tepki!

Trabzon, Yattara konusundaki fısıltı haberlere tepki gösterdi. İşte Trabzon'un Yattara ve Song açıklaması.

Abone ol Trabzonspor'da, İbrahim Yattara'nın 'Song'a jeep hediye edilmesini kıskındığı için Beşiktaş maçında forma giymediği' yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Bordo - mavili kulüpten yapılan açıklamada, bu tür haberlerle takımın sahip olduğu bütünlük sürecini olumsuz etkileme çabası içerisine girenler olabileceğini ileri sürüldü.

Yattara'nın ligin 2. haftasında oynanan Ankaragücü maçında bileğinden sakatlandığı hatırlatılan açıklamada, "Beşiktaş ile oynadığımız müsabaka öncesinde gerek teknik heyetimiz gerekse de sağlık ekibimiz gerçekleştirilen kontrol sırasında Yattara'ya durumunu sormuş, ağrılarının devam ettiği, kendini iyi hissetmediği cevabını almıştır. Bu nedenle oyuncumuza Beşiktaş maçı kadrosunda yer verilmemiştir. Tedavi süreci ise devam etmektedir. Gerçekler bu yöndeyken Yattara ile ilgili olarak medyada yer alan mesnetsiz iddialar kulübümüz tarafından hayretle karşılanmıştır. Öncelikle İbrahim Yatara da dahil olmak üzere hiçbir oyuncumuzla aramızda ekonomik açıdan bir problem bulunmamaktadır. Tüm oyuncularımızın alacakları varılan anlaşmalar gereği hazırlanan plan dahilinde ödenmektedir. Bunun haricinde yapılan değerlendirmeler tamamen gerçek dışıdır." denildi.

Bu tür iddiamaların takım içerisimde kaos oluşturma maksatlı olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Takımımızın bugünkü görüntüsünden çekinen birileri geçmişte olduğu gibi yine paniğe kapılıp dayanaksız ver kaos yaratmaya yönelik haberlerle takımımızın sahip olduğu bütünlük sürecini olumsuz etkileme çabası içerisine girmiş olabilirler. Ancak bizim camiamızdan ve taraftarlarımızdan beklentimiz bu tür girişimlere itibar etmemeleri, yapanların karşısında da tek vücut olarak durmalaradır. Bunu başarabildiğimiz oranda zirve mücadelesi içerisindeki yerimiz daha da sağlamlaşmış olacaktır."