BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Medvedev Avrupayı takmadı

Rusya Batı dünyasını yine uyardı. Rus lider Medvedev baskılara boyun eğmeyeceklerinin altını çizdi.

Abone ol Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Batı’nın Gürcistan savaşı yüzünden uygulayacağı herhangi bir yaptırımın ters tepeceği uyarısında bulundu.

Rus Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Rus iş dünyasının temsilcileriyle toplantısında yaptığı açıklamada, Rusya’nın Batı’dan gelen baskıya rağmen istikametini değiştirmeyeceğini belirterek, “Rusya’ya yaptırımlarla baskı yapmak son derece anlamsız. Onlar bir muz cumhuriyeti için birkaç gelir kaynağını kapatıp oradaki durumu daha da dramatik hale getirebilirler. Bu hesap bizde tutmaz” diye konuştu.

Herhangi bir ülke ismi vermeden Rusya’ya yönelik olası yaptırımların Batı’yı da inciteceği uyarısında bulunan Medvedev, “Yaptırımlar ters tepebilecek bir silahtır. Eğer yaptırımlar yönünde girişimler olursa vereceği hasar da simetrik olacaktır” ifadesini kullandı.

Rusya’nın Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyesi olmak istediğini, ancak bu konudaki baskılara taviz vermeyeceklerini söyleyen Medvedev, “DTÖ havuç değil. DTÖ birçok zorlu yükümlülükleri içeriyor. Eğer üye olursak, bunu onlar bizi korkuttuğut için değil, normal yollarla yapalım.” diye konuştu.

Medvedev, Rusya’nın izole edilme çabalarına karşılık vermek istemediklerini belirterek, “Bizim bir izolasyona veya silahlanma yarışına ihtiyacımız yok. Bunlar çıkışı olmayan yollardır” dedi.