BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,66
ALTIN 2.400,28
HABER /  GÜNCEL

4 kişinin katiline 4 kez müebbet

İzmir'de oğluna cinsel istismar yaptığını için cinayet işleyen babaya, 4 kez müebbet hapis cezası çıktı!

Abone ol İzmir'de oğluna cinsel istismarda bulunduğunu öne sürdüğü yeğeninin anne ve babası ile 2 akrabasını öldüren, bir kişiyi de yaralayan sanığa 4 kez müebbet ve 16 yıl hapis cezası verildi.

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, 5 kez müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanık İbrahim V, öldürülen Yusuf Aygör'ün eşi Ayşe Aygör, öldürülen Yumer Yumerov'un babası Şükrü Yumerov ile avukatlar katıldı.

İbrahim V, öldürülmekten korktuğu için cinayeti işlediğini öne sürerek, ''Eğer öldürmeye gitseydim hepsini öldürürdüm'' dedi. İbrahim V, pişman olduğunu da ifade etti.

Ayşe Aygör'ün avukatı Erkan Evren ise sanığın cinayetlerin işlendiği eve tabancasının yanı sıra 2 şarjör kurşun alarak gittiğini ve eylemi tasarlayarak gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Yargılama sonunda mahkeme heyeti oy çokluğu ile sanığa işlediği 4 cinayet için 4 kez müebbet hapis cezası verdi. Sanığa ayrıca Elif Yumerov'u yaraladığı için 15 yıl, ruhsatsız tabanca nedeniyle de 1 yıl hapis cezası verildi.

Sanığın eylemini tasarlayarak işlediği yönünde görüş bildiren bir üye karara şerh koydu.

DAVANIN GEÇMİŞİ
Basın Sitesi 52/12 Sokak'ta geçen yıl kasım ayında İbrahim V, akrabaları Uğur T, eşi Cennet T, Yusuf Aygör ve Yumer Yumerov'u tabancayla öldürmüş, Yumerov'un eşi Elif Yumerov ise yaralanmıştı.

Olayın ardından polise teslim olan İbrahim V, oğlu T.E.V'ye baldızı Cennet T'nin 17 yaşındaki oğlu N.T'nin cinsel tacizde bulunduğunu ve cinayeti bu nedenle işlediğini iddia etmişti.

İbrahim V, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, hakkında 5 kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.