BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kaymakam iftar sofrasında

Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, iftar saatinde vatandaşların evine gidip iftarını açıyor.

Abone ol

Ramazan ayında vatandaşlar için yapılan gıda yardımını ihtiyaç sahibi ailelerin kapısına kadar götüren Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, iftar saatinde vatandaşların evine gidip iftarını açıyor. Şahin, manevi olarak vatandaşların yanında olduğunu hissettirmek için iftarını dar gelirli vatandaşların sofrasında açtığını söyledi.

Valilik ve Kaymakamlıklar aracılığıyla Ramazan ayında dar gelirli ailelere yapılan gıda yardımları büyük önem taşıyor. İnsanların yardım kuruluşları önünde uzun kuyruklar oluşturarak almaya çalıştığı yardım görüntüsü İstanbul’da hemen hemen hiç yaşanmıyor. Bunun sebebi fakir ailelerini kapılarına kadar götürülen yardımlar. Bakırköy Kaymakamlığı da diğer bir çok kaymakamlık gibi vatandaşa yaptığı yardımları kapıya kadar götürüp teslim ediyor.

Bununla yetinmeyen Kaymakam Dursun Ali Şahin, gıda yardımı paketiyle birlikte dar gelirli ailelerin evine gidip, iftarını vatandaşla birlikte açıyor. İnsanların mütevazı sofralarında oturup onlarla iftar açmak misafirperver insanlarımızı büyük bir mutluluk verdiğini belirten Kaymakam Şahin, “ Amacım insanların yanında olduğunu, onlarla bir şeyler paylaşıldığını kendilerine hissettirmek. Keşke imkanım olsa da bütün ihtiyaç sahibi insanların sofralarında otursam” diye konuştu.

Ramazan ayı boyunca on evde iftar yapacağını belirten Kaymakam Şahin, sorunlarını dinlediği ailelere imkânların elverdiği ölçüde her konuda yardımcı olmaya çalıştığını ifade etti. Bakırköy nüfusunun ekonomik durumunun iyi olduğunu kaydeden Şahin, belirli mahallede yaşayan dar gelirli ailelere de Ramazanda ayında ve diğer zamanlarda Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın maddi destek sağlandığını söyledi.

İftarda kendisine konuk olan Mehmet Nuri Zetci, Kaymakamın sürpriz ziyaretine çok şaşırdıklarını söyledi. Tek odalı bir evde 250 ytl kira karşılığı oturduğunu belirten Zetci, tek maaşla dört kişilik bir aileyi geçindirdiğini söyledi. Kaymakamın ziyaretinden çok memnun kaldığını belirten Zetci şunları söyledi: “Geldi mütevazi iftar soframıza oturdu. Bizimle sohbet etti, sorunlarımızı dinledi. Kızım Büşra’nın kayıt problemi vardı onu çözeceğini söyledi. Şimdiye kadar hiçbir devlet görevlisi benim kapıma gelmemişti”