BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.437,41
HABER /  GÜNCEL

Nihat Genç kırgın ayrıldı

Nihat Genç'in SKYTürk'te yayınlanan programı bir son dakika kararıyla yayından kaldırıldı. Genç kararı bakın nasıl karşıladı;

Abone ol

Nihat Genç'in, SKY Türk Genel Yayın Yönetmeni Serdar Akinan ile birlikte çıktığı program yayından kaldırıldı. Kararı bugün duyuran Genç, veda ederken, programın başka bir kanalda yayınlanabileceğinin de mesajını verdi.

İşte Nihat Genç'in açıklamasından bazı satır başları;

SKY'da çalışmaktan öte kavga verdim: SKY çalışma arkadaşlarım ve yöneticileri, hepinize teşekkür ediyorum. Hepinize allahıısmarladık. Sıkı işler çıkardık, gün geldi daha önce emsali görülmemiş cesarette yayınlar yaptık. Türkiye halkına editöryal bağımsızlığın ne demek olduğunu gösterdik ve tüm halkımız tarafından alkışlanıp kucaklandık. Irak savaşının içinde olduğu yıldan itibaren sanırım dörtbuçuk yılı aşkın süredir birkaç kısa aralık dışında SKY"da çalıştım, çalışmadan öte kavga verdik ağladık bağırdık küfrettik isyan ettik ve Türkiye"nin gözlerini bu kendi küçük ve imkanları da küçük televizyona çevirdik. Umut olduk. Heyecan olduk ve halkımızı kalbiyle SKY ekranlarına bağladık.

"Ulan size helal olsun" sözleriyle uğurlandık: Sağcı solcu ilerici gerici islamcı alevi ve yurtdışından Makedonya"dan Bakü"ye kadar çılgınlar gibi mesajlar aldık, mesaj kutularımız doldu, sevgiden ilgiden sokağa çıkamaz olduk. Oldu bunlar. Bunların hepsi oldu ve sesimiz gözyaşlarımız heyecanlarımız ekranları aştı ve Türkiye"nin her yerinden "ulan size helal olsun" sesleriyle ağırlandık.

Akinan'a teşekkür: İşte bu sürecin başkahramanı SKY genel yayın yönetmeni Serdar Akinan"dı. Sansürü sınırlamayı asla düşünmedi, hukuk ölçülerinde ekranları kimseye başeğmeden eyvallahsız açtı. İşte bu sürecin sonuna geldik ve şimdi Nihat Genç SKY"dan ayrılıyor.

Milyon dolarlık yatırım tehlikeye girebilir: Sebebi bildiğiniz zırıltılar, iktidarın gücüne karşı her patron ister istemez temkinli davranmak istiyor, çünkü ellerinde yönettikleri milyarlarca dolarlık sermaye bir an içinde tehlikeye girebilir. Olsun, SKY"ın bugüne kadar yaptıkları bize yeter ve hem patron katının hem editörlerinin bugüne kadar yaptıkları saygıyla kutlanmalı. SKY"da yaşadıklarımız ve halkımızın SKY ekranında yaşadığı heyecanlar enfes bir taddı. Bu tadı çok arıyacağız ve hepimiz bu tadı bir kere daha tadmak için mücadele edeceğiz.

Allahaısmarladık. Gün gelir başka yerde bir dana deneyeceğiz. Yıkılmak yok,yorulmak yok. Bildiğimiz öğrendiğimiz hissettiğimiz ne varsa köpük köpük coşa coşa denize akıtmaya çalıştık.