BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,02
HABER /  GÜNCEL

Gemideki tüm araçlar sigortalı!

Bandırma'dan ayrıldıktan sonra batan Hayat N'deki tüm yük ve araçlar ile personelin sigortalı olduğu açıklandı.

Abone ol Bandırma Limanı'ndan ayrıldıktan kısa süre sonra batan ''Hayat N'' adlı Ro-Ro gemisindeki tüm araç, yük ve yolcuların her türlü riske karşı sigorta kapsamında oldukları bildirildi.

Batan geminin bağlı bulunduğu Marmara N Denizcilik A.Ş'nin Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Ceyhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geminin batma nedeninin henüz belirlenemediğini, gözaltında olan geminin kaptanıyla da bu konuda henüz görüşemediklerini ifade etti.

Batan gemide bir kamyon şoförünün öldüğünü, 1'i yedek 4 sürücünün ise henüz bulunamadığını anımsatan Ceyhan, bu yüzden çok üzgün olduklarını söyledi.

Ceyhan, gemide 40'a yakın araçta ihracat ürünü bor bulunduğunu kaydetti.

Şirket tarafından görevlendirilen 6-7 kişilik ekibin gerekli çalışmaları yaptıklarına işaret eden Ceyhan, şirketin taşıma hizmetlerini güvence altına alan ''P&I Certificate Insurance'' adlı sigorta şirketinin yetkililerinin de olay yerinde bulunduklarını söyledi.

Personelinden yolcusuna, aracından taşıdığı yüke kadar gemideki her şeyin güvence altında olduğunu dile getiren Ceyhan, şöyle konuştu:

''Gemimizdeki bütün araç, yük ve yolcularımız her türlü riske karşı P&I sigortası kapsamındadır. Yani geminin çalışanı, araçların her biri taşıdığı yükün miktarı ve niteliğine göre sigortalıdır. Şu an kayıp 4 sürücümüzün bulunması için mücadele halindeyiz. Müteakiben tazminat ve diğer hakların karşılanmasıyla ilgili çalışmalar yapılacaktır.''

Ceyhan, Ro-Ro taşımacılığı yapan gemilerle ticari amaçlı yolcu ve otomobil taşımadıklarını, gemideki iki otomobilin personele ait olduğunu bildirdi.

Bu arada, Marmara N Denizcilik A.Ş'nin, uluslararası sermayeli, yönetim kurulu başkanlığını Muhammed Hammas'ın yaptığı Nesma Holding'e bağlı bir şirket olduğu, ticaret sicilindeki adı ''Marmara N'' olan şirketin ''İstanbullines'' adıyla hizmet verdiği öğrenildi.