BIST 10.719
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.499,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yatağan Kuvayı Milliye parkı açıldı

Yatağan ilçesinde Kurtuluş Savaşı’nda mücadele eden Kuvayı Milliye şehitlerinin mermer rölyeflerinin bulunduğu Kuvayı Milliye Parkı’nın açılışı yapıldı.

Abone ol

Açılışa Muğla Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı H. Haşmet Işık ve Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü kurum ve kuruşların müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Yatağan’da kurtuluş savaşı kahramanları olan Kuvayı Milliyeciler Fehmi Ağa, Şeyh Mehmet Efe, İbrahim Efendi, Numaz Azam Efendi, Abit Hoca, Mehmet Ali Hoca için Yatağan Belediyesi tarafından yaptırılan Kuvayı Milliye parkının açılışı sonrası, “Dünden Bugüne Belediye Başkanları Geçit Alanı”nın da açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninde Kuvayı Milliye şehitlerinin yakınlarına ve torunlarına mermer plaket verildi.

Kuvayı Milliye Parkı’nın açılış töreninde konuşan Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, “Bizim geçmişimizin bir parçası olan ve bugünlerde yaşamamızı sağlayan, bu topraklar için mücadele eden Kuvayı Milliye kahramanlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız. Yatağan Belediyesi olarak da Kuvayı Milli parkının görev ve sorumluluk içinde halkımızın hizmetine açtık.

Ayrıca hizmetlerimiz içinde de Yatağan Belediyesinde 1944 yılından bu yana hizmet eden Belediye başkanlarımızın resimleri ve geçmişleri bulunan “Dünden Bugüne Belediye Başkanları Geçit Alanı”nı da açıyoruz” dedi.

Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, “Kuvayı Milliye adını bile söylediğimiz de heyecanlanıyoruz. Belediye’nin Kuvayı Milliye parkını oluşturması kadirşinast bir davranış” derken, Muğla Vali Yardımcısı Recep Yüksel, “Kuvayı Milliye parkı açılışının 19 Mayıs bayramı kutlamalarına denk gelmesi ayrı bir anlam ifade ediyor” diye konuştu.

Kuvayı Milliye parkının açılışının ardından Yatağan Belediyesi’nin kuruluşundan itibaren görev yapan 13 Belediye Başkanının mermer rölyeflerinin bulunduğu “Dünden Bugüne Belediye Başkanları Geçit Alanı”nın açılışı gerçekleştirildi.