BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.511,21
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Mercedes Fabrikası işçi alıyor

Almanya'nın Bremen kentindeki Mercedes fabrikası işçi alımına başladı.

Abone ol

Otomobil üretimini artıran fabrika önümüzdeki aylarda kaldırdığı gece vardiyasını tekrar hayata geçirip bünyesine yeni işçiler katacak.
Konuyla ilgili bilgi veren Mercedes İşçi Temsilcisi İbrahim Akbal, işlerin tekrar düzelmesinin en çok kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Geçen sene çok kötü günler geçirdiklerini söyleyen Akbal, bazı bölümlerde vardiyaların düşürüldüğünü, isteğe bağlı olarak işten çıkarmaların yapıldığını anlattı.

Akbal, "Mercedes'de şimdilik kötü günler geride kaldı. Fabrika yeniden işçi alınması yönünde duyuru yaptı. Yeni işçiler taşeron firmalar üzerinden alınacak. Ancak bu işçilere en az 2 bin 500 brüt maaş verilecek. Eğer Mercedes'de çalışmak isteyen varsa hemen bulundukları şehrin İş ve İşçi Bulma Kurumu'na gidip konuyla ilgili bilgi alsın" dedi.

Gece vardiyası tekrar başlayacak

Geçen sene kaldırılan gece vardiyasının tekrar hayata geçirileceğini anlatan Akbal, "Araçlar üretiminin azlığı nedeniyle geçen sene bazı hallerde gece vardiyası kaldırıldı. Fabrika yönetimi 8 ayda kaldırılan gece vardiyalarının tekrar hayata geçirilmesini kararlaştırdı. Bu da işçi alımı kadar sevindirici bir gelişme" diye konuştu.