BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yaşlı ve engelliye evde hizmet

Yaşlı, yatalak ve engelli hastalar için evde bakım hizmeti başlatıldı. 4 hemşire ve bir doktordan oluşan ekip sağlık hizmetine ayaklarına götürecek.

Abone ol

Kırşehir'in Kaman ilçesinde yaşlı, yatalak ve engelli hastalar için evde bakım hizmeti başlatıldı. Kaman Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Evde Bakım Birimi sayesinde ilçedeki yaşlı, yatalak veya engelli hastalar ile onların ailelerinin enjeksiyon, sonda, pansuman, serum gibi sağlık hizmetleri hastanın evine ziyaret edilerek karşılanacak.

Evde Bakım Biriminde 4 hemşire bir sağlık memuru ve bir doktor görev yapıyor. Evde bakım hizmeti ile rahatsızlığı nedeniyle sürekli tedaviye muhtaç vatandaşlar ve onların ailelerine tıbbi, psikolojik ve sosyal destek sağlanması amaçlanıyor. Hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlar, Kaymakamlığa veya Kaman Devlet Hastanesi Başhekimliğine müracaat etmeleri gerekiyor.

Uygulama kapsamında Kaman'ın Yeni Mahalle ve Hacıpınar Mahallesi?nde yatalak hastalar ziyaret edilerek ailelerine evde bakım hizmeti tanıtıldı. Söz konusu ziyaretlere Kaymakam Abdullah Küçük'ün yanısıra Sağlık Grup Başkanı Dr. Bülent Can, Yeni Mahalle Muhtarı Doğan Bor, Hacıpınar Mahallesi Muhtarı Ferhat Çetin katıldı.

Hastalara yapılan bakım ziyareti sırasından açıklamalarda bulunan Kaymakam Abdullah Küçük, "Evde Bakım Hizmeti ile çok önemli bir ihtiyaç giderilmiş oldu. Bundan bir buçuk ay önce Yeni Mahalle'de gittiğimiz bir ziyarette iğne ve pansuman ihtiyacı için yatalak hasta bir teyzemizin taksi tutularak büyük eziyetlerle hastaneye götürüldüğünü duymuştuk. İnşallah bundan sonra böyle hastaların ayağına gidilerek hizmet götürülecek, emeği geçen sağlık çalışanlarını kutluyorum" şeklinde konuştu.