BIST 9.096
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

'Cesur Yürek' gençleri topladı

Cesur Yürekler Projesi kapsamında 34 lisedeki gençlere yönelik bilgilendirme toplantıları yapılıyor. Parola; "Hayat zehir olmasın..."

Abone ol

Kırşehir'de özellikle üniversite öğrencilerine yönelik terör ve uyuşturucu ile mücadele için hazırlanan "Cesur Yürekler Gençliğin Terör ve Şiddet Olaylarına Karşı Bilinçlendirilmesi" ve "Hayat Zehir Olmadan" projeleri düzenlenen konferansla Ahi Evran Üniversitesi Çiçekdağ Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerine tanıtıldı.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü'nün ulusal önceliklerden olan madde bağımlılığı ile mücadelede Kırşehir'de çalışmalar yaparak ve uyuşturucu bağımlılığının tüm yönleri ile izlenmesi, madde bağımlılığı ile mücadelede stratejiler geliştirilmesi gibi durumları geliştirmek için faaliyetlerine devam ediyor.

Kırşehir
Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Cengiz Güler ve Kaçakçılıkla ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kahraman Akpınar'ın verdiği konferans Çiçekdağ Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleşti. Konferansa, Çiçekdağ Kaymakam Vekili Atakan Atasoy, Belediye Başkanı İsmail Deniz, HEM çalışanları ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Programın açış konuşmasını Kaymakam Atasoy, "Herkes çalışma ile başarılı olur. Kimsenin zekası kimseden yüksek değildir. Daha çok çalışarak bu farkı kapatabilir ve hayallerinize en iyi şeklide ulaşabilirsiniz" dedi.

2009-2010 eğitim-öğretim dönemi içerisinde Ahi Evran Üniversitesi'ne bağlı fakülte, yüksekokul ve yüksek öğrenci kredi yurtları ile Kırşehir genelinde 34 lisedeki öğrencilere yönelik olarak Ahi Evran Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü'nün koordinesinde yürütülen Cesur Yürekler Projesi kapsamında düzenlenen "Cesur Yürekler Gençliğin Terör ve Şiddet Olaylarına Karşı Bilinçlendirilmesi" ve "Hayat Zehir Olmadan" projeleri öğrencilere anlatıldı.

Konferansta örgüt yapılanması ve militan kanma yolları öğretildi. Uyuşturucu maddenin ne olduğu ve ne tür zamanlarda ortaya çıktığının da vurgulandığı konferansta Öğrencilerin sorularına cevap verildi. Öğrencilerin alkışları arasında sona eren konferanstan sonra hatıra fotoğrafı çektirildi.