BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kırşehir bahar temizliği yapıyor

Kentte yabani otları temizleme harekatı başlatıldı. Yol kenarları ile birlikte mezarlıklar da temizleniyor. Kent pırıl pırıl olacak.

Abone ol

Kırşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte şehir merkezinde başlattığı bahar temizliğini sürdürüyor.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, orta refüjler, yol ve kaldırım kenarlarındaki yabani otları biçerek, temizledi. Ayrıca 20 adet mezarlıkta ise yabani ot ilaçlamasına başladı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, Park ve Bahçeler Müdürlüğü?nce şehrin kaldırımlarındaki ve yol kenarlarındaki yabani otların biçilerek ilaçlandığını, öte yandan şehrimizde bulunan 20 adet mezarlıkta ise yabani ot ilaçlama faaliyetlerinin sürdüğünü belirtti.

Başkan Yardımcısı Şahin, "Cadde ve bulvarlarda bulunan orta refüjlerin temizliğini, otların uzamasıyla birlikte meydana gelebilecek yangınlar, haşerelerin üremesini engellemek ve görüntü kirliliğinin önüne geçebilmek amacıyla başlattıkları çalışmanın belli bir program dahilinde devam edecek" diye konuştu.

Şehirdeki mezarlıklarda da yabani ot ilaçlaması yapılarak kötü görüntüler yok edildiğinin belirten Şahin şunları söyledi: "Amacımız, halkımızın daha temiz, nezih ve sağlıklı ortamlarda ikamet etmelerine olanak sağlamaktır. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekiplerin, bahar mevsimiyle başlayan genel bakım ve temizlik çalışmaları sezon sonuna kadar devam edecek."