BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,18
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Sözlü yetmedi yazılı verdiler

Parti kapatmayı zorlaştıran 8. maddede yol kazasına uğrayan AK Parti kritik iki madde için vekilleri bilgi notuyla ikna edecek.

Abone ol

AK Parti, parti kapatmayı zorlaştıran 8. maddenin reddedilmesinin ardından kritik iki maddede de aynı sonu yaşamamak için işi sıkı tutmaya başladı. Milletvekillerine HSYK ve Anayasa Mahkemesiyle ilgili değişikliklerin gerekçelerinin ayrıntılı olarak anlatıldığı yaklaşık 20 sayfalık bir bilgi notu dağıtıldı.

AK Parti grubu çok uzun bir aradan sonra uğranılan “yol kazası”nın ardından 1 saate yakın basına kapalı grup toplantısı yaptı. Toplantıda Başbakan Erdoğan milletvekillerini ikna etmeye çalışırken Faruk Koca’nın listesi üzerine de tartışmalar yaşandı. Listede ismi bulunan milletvekillerinin tepkilerini dile getirdiği biliniyor.

Bu arada kritik iki maddede daha sorun yaşamak istemeyen AK Parti Anayasa değişikliği paketi içinde en kritik durumda bulunan iki maddeyle ilgili de milletvekillerini yeniden bilgilendirdi. Bütün milletvekillerine HSYK’ya üye seçimi ve Anayasa Mahkemesinin yapısını ilgilendiren Anayasa değişikliğinin içeriği, gerekçesi, diğer ülke karışlaştırmalarını içeren yaklaşık 20 sayfalık bir bilgi notu verildi.

Toplantıdan milletvekillerinin tamamı ellerinde yaklaşık 15-20 sayfalık bu bilgi notu ile ayrıldı.