BIST 10.301
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.404,04
HABER /  POLİTİKA

Yaşar Nurinin 367 kararı

Partiler oylama hakkında görüşlerini bildiriyor. HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk 367 kararını açıkladı.

Abone ol

Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, cumhurbaşkanı seçimleri sırasında Meclis oturumlarına katılmama kararı aldıklarını bildirdi.
    
Öztürk, Parlamentoda yaptığı basın toplantısında, 11. Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün, ''sevip, saydıkları ve değerli buldukları bir şahsiyet'' olduğunu söyledi.
    
''Abdullah Gül'ün, AK Parti'nin bir temsilcisi olarak Köşke çıkmaya aday olduğunu'' ifade eden Öztürk, AK Parti'nin, parti dışından bir aday göstermesi gerektiğini kaydetti.
    
''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fedakarlık ettiği'' yönündeki yorumlara dikkati çeken Öztürk, ''Başbakanın fedakarlığı hiçbir şeyi ifade etmiyor. 'Gücümüz yetse bile seçmeyeceğiz' denilerek, millet adına fedakarlık yapılmalıydı. Bu, bir fedakarlık değil, aralarında iş bölümü yapmışlardır'' diye
konuştu.
    
Halkın, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ü ''tek yumurta üçüzleri'' olarak değerlendirdiğini ileri süren Öztürk, ''Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakanlık... Siyasi İslam üzerine siyaset yapmış, bu nedenle 3 partisi kapatılmış zihniyetteki 3 şahsiyet, devletin 3 temel noktasında oturuyor'' dedi.
    
Öztürk, Anavatan Partisi ile DYP'nin erken seçim çağrısına ilişkin soru üzerine, ''Zaten seçim erkenleşti. Erken seçim istemek, siyasi şov gibi geliyor.
Biz seçime hazırız, tedirginliğimiz yok. Erken seçim isteyerek, sanki tek parti
olarak geleceklermiş gibi hava oluşturuyorlar. Siyasi sükse gibi. Bu tür
girişimlerden muhalefet kayıpla çıkıyor. Söyleyip, altında kalıyorlar. AKP'nin
havuzu su doluyor'' diye konuştu.