BIST 10.627
DOLAR 32,18
EURO 34,91
ALTIN 2.426,61
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Güle baba nasihatı

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün babası, kararı duyunca çok mutlu oldu ve bir de nasihat etti...

Abone ol

AKP'nin cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün, kararını ilk önce Dışişleri Konutu'nda misafir olan babası Ahmet Hamdi Gül ve annesi Adeviye Gül ile eşi Hayrünnisa Gül'e aynı anda söylediği ortaya çıktı. 
     
Abdullah Gül'ün annesiyle babası iki hafta önce kızları Hatice Tekelioğlu'nun davetiyle torunları Hümeyra'nın nişanı için Ankara'ya gitti. Abdullah Gül yeğeninin nişanından sonra, Adeviye ve Ahmet Hamdi Gül çiftini, Dışişleri Konutu'nda misafir etti.
     
Cumhurbaşkanı adaylığı kulisi AKP içinde yoğun olarak devam ederken Abdullah Gül anne ve babasına, “Sizi çok özlüyorum, göremiyorum. Burada biraz daha kalın'' diyerek Kayseri'ye göndermedi. Adaylıkta finale yaklaşılırken Abdullah Gül, bir akşam Dışişleri Konutu'nda annesi, babası ve eşine aynı anda, AKP'nin kendisini cumhurbaşkanı adayı göstereceğini söyledi. Adeviye ve Ahmet Hamdi Gül çiftiyle Hayrünnisa Gül bu haberi sevinçle karşıladı.
     
Çok duygulanan baba Ahmet Hamdi Gül, “Seni, siyasete girdiğin günden itibaren vatana ve millete bağışlamıştık. Yolun açık olsun, Allah utandırmasın. Herkesi kucaklayan, müşfik ve tarafsız bir cumhurbaşkanı ol. Dualarımız seninle'' dedi.
     
Bu andan itibaren ailenin yakınları, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı aday olacağını duydu. AKP İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu'nun eşi olan kızkardeşi Hatice Tekelioğlu da konuta gelerek Abdullah Gül'ü kutladı.