BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Derbi maça ne dediler?

Fenerbahçe 24 yıllık kupa hasretini dindirecek mi? Yoksa Beşiktaş mı sevinevek? Kaptanlar konuştu.

Abone ol

NTVSpor.net'in Kupa yarı finali rövanş maçı için görüşlerini sorduğu kaptan Ümit Özat, bu tür maçların 'enteresan' gelişmelere açık olduğuna dikkat çekti.

Maçın havasına göre herşeyin bir anda değişebileceğini söyleyen kaptan Ümit, "Daha maçın hemen başında onlardan biri atılabilir. Ya da tam tersi, biz eksik kalabiliriz. Bu durumda takımların oyun düzeni değişir." Bu tür sürprizlerin maçın sonucunu etkileyebileceğinin altını çizen tecrübeli oyuncu, her iki takımın da onbirer oyuncuyla maçı tamamlamasının önemine işaret etti.
Ümit Özat, "Anlık olaylar nedeniyle takımlar maçı onbir kişiyle tamamlayamayabilir. Bu yüzden kendi adımıza çok dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum" derken Kupa'yı alacaklarına olan inancını bir kez daha tekrarladı: "Bizim tek amacımız maçı kazanmak. Maçı kazanmak için oyun kuralları içinde elimizden gelen herşeyi yapacağız. Aksi durumu düşünmüyoruz bile."

Fenerbahçe tarartarının Kupa'ya hasretine son vermeye kararlı olduklarını söyleyen kaptan, "Bu turu geçmek zorundayız. Geçeceğimizden de şüphem yok" dedi.

İBRAHİM ÜZÜLMEZ: SONUCU KESTİRMEK ZOR

Beşiktaş kaptanı İbrahim Üzülmez'e ise önce sakatlığını sorduk. Kaptan tam olarak düzelmediğini söyledi: "Sakatlığımın tam olarak düzeldiğini söyleyemem ancak hocam da görev verirse oynamak istiyorum. Ufak tefek sorunlarım var ama böylesine önemli bir maçta sahada olmak istiyorum. Antrenman eksiğim var. Sakatlığım iç bağda olduğu için bazen dönüşlerde sorun yaşıyorum. Hocamla ve doktorumla konuşacağım. İnşallah sahada olurum."

Kupa maçı için avantajlı durumda olduklarını söyleyen Üzülmez, her şeye rağmen temkinli. "İlk maçta gol yemeden bir gol attık. Tabi ki bu bizim için bir avantaj. Ancak sahaya çıktığımızda bizim bu 1-0'ı unutmamız gerekiyor" diyen kaptan İbrahim, derbi maçlarının sonucunu önceden kestirmenin çok güç olduğuna dikkat çekiyor.

Üzülmez, "Fenerbahçe uzun süredir kupayı alamadı ve almak için de varını yoğunu ortaya koyacak. Ama ben takım arkadaşlarıma inanıyorum. Kendi oyunumuzu sergilersek, Fenerbahçe'yi eleyeceğimizi düşünüyorum" dedi.

Kadıköy'de Beşiktaş'ın şansının genellikle yaver gittiğini hatırlatmamız üzerine ise, "Derbi maçlarda geçmişe bakmamak gerekiyor. Bir üstünlüğümüz var ama ne zaman ne olacağı belli olmaz" derken Fenerbahçe taraftarının kendilerini endişelendirmediğini ekledi: "Sadece Kadıköy'de değil, insan kendi stadında da baskı altına girebiliyor. Bunu kimse inkar edemez. Ancak profesyonel futbolcular olarak bunlara çok kulak vermememiz gerekiyor. Zaten tepki olacağını, aleyhimize tezahüratlar yapılacağını biliyoruz."