BIST 9.881
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.457,33
HABER /  GÜNCEL

Yargıtay'da jet yönetim değişikliği

Yargıtay'ın yeni başkanı hızlı başladı. Genel sekreter, genel sekreter yardımcıları ve özel kalem müdürü değiştirildi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Güzel kardeşim seçildi" sözleriyle karşıladığı Yargıtay'ın yeni başkanı Nazım Kaynak hızlı başladı. Kaynak seçilmesinin hemen ardından genel sekreter, genel sekreter yardımcıları ve özel kalem müdürünü değiştirdi.

Yargıtay Genel Sekterliği'nden alınan Salih Kocalar'ın yerine yeni üyelerden Aydın Boşgelmez, atandı. Yargıtay Genel Sekreter Yardımcıları tetkik hakimleri Gürsel Kasım ve Haluk Beşer'in yerine de tetkik hâkimleri Servet Yetim ve Emrullah Aycı atandı. Uzun yıllardır Özel Kalem Müdürlüğü yapan Feyzullah Cömert de bu görevinden alındı.

Yargıtay 1'inci Başkanlık Kurulu dün öğleden sonra Nazım Kaynak başkanlığında ilk kez toplandı. Kurulda, Yargıtay Genel Sekreterliği'nden alınan Salih Kocalar, Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi'nde görevlendirildi.

Yargıtay'ın kritik dairelerinden İlhan Cihaner'in yargılamasını da yapan 11'inci Ceza Dairesi'nde görev değişikliği oldu.

Yargıtay 11'inci Ceza Dairesi Başkanlığı'na aday olan en kıdemli üye İdris Çobanoğlu kendi isteği ile daireden ayrıldı. Çobanoğlu, Kurul'a, ceza dairelerinden birine gitmek istediğini bildirdi.

Kurul, Çobanoğlu'nu Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi'nde görevlendirdi. Yargıtay Başkanlığı'ndan çekilen 11'inci Ceza'nın yenileme seçimine girmeyen Ersan Ülker de 11'inci Ceza'da üye olarak çalışmayı sürdürecek. Ülker'in de emekliğine 2.5 yıl var.

YALÇINKAYA'YA YENİ GÖREV

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yeniden aday olmayıp Yargıtay Başkanlığı seçimine katılan ve kaybeden Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ise kendi isteği ile Yargıtay 8'inci Hukuk Dairesi'nde görevlendirildi.