BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Haberal'ın seçim sonrası ilk programı

Ergenekon sanıklarından CHP milletvekili adayı Haberal seçimden sonrası için programını yapmaya başladı.

Abone ol

Seçime sayılı günler kala milletvekili adayı olan Ergenekon davası sanıklarını da bir heyecan sardı. Ergenekon sanıklarından Prof. Dr. Mehmet Haberal, kurucusu olduğu Başkent Üniversitesi'ne haber yollayarak "beni bekleyin" dedi. Bunun üzerine 17 Haziran olarak düşünülen tören 1 hafta ertelendi.

Hürriyet'in haberine göre; Ergenekon davası kapsamında 2 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Haberal, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Araz ve üniversite yönetimine haber göndererek, “İnşallah seçilip Yüce Meclis’e milletvekili olarak girmeye hak kazanırsam, Başkent Üniversitemizin mezuniyet töreninde sevgili öğrencilerimiz, değerli öğretim üyelerimiz ve çalışanlarımızla birlikte olmak istiyorum. Tören için beni bekleyin” dedi.

HOCA’YA GÖRE HAZIRLIK

Haberal’dan gelen bu haber üzerine, daha önce 17-18 Haziran olarak düşünülen mezuniyet töreni, 24-25 Haziran’a ertelendi. 12 Haziran genel seçimlerinde CHP’den Zonguldak 1’inci sıra adayı gösterilen Haberal’ın, milletvekili seçilerek TBMM’ye girmesi bekleniyor. Haberal’dan gelen haberi dikkate alan Rektörlük, cezaevinden çıkması, mazbatasını alması ve Meclis’te yemin etmesi için geçecek süreleri de dikkate alarak, mezuniyet törenini bir hafta erteledi.

TÖREN HABERAL İÇİN ERTELENMEDİ

Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülkadir Varoğlu, “16 Haziran’da notların mazeret inceleme süreleri doluyor. Biz, onları hukuken incelemeden diploma töreni yapamayız. Mezuniyet töreni o yüzden ve yaklaşık 1800 öğrenci mezun olacağı ve aileleriyle birlikte büyük bir kalabalık oluşacağı için 24-25 Haziran’da iki bölüm halinde planlandı. Haberal’ın seçilme ve cezaevinden çıkmasına ilişkin yargı süreci bizim dışımızda ve farklı. O prosedürün nasıl olduğu da çok net değil. Ama umuyoruz, Sayın Hocamız da katılabilir. Hocamızın katılabilmesi, duygusal olarak da çok önemli ve anlamlı olur” dedi.