BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Nuray Mert'ten Erdoğan'a namert cevabı

Kendisine 'namert' diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gazeteci Nuray Mert'in cevabı gecikmedi

Abone ol

Konya'da isim vermeden Milliyet yazarı Nuray Mert'e çatan Başbakan Erdoğan, Mert'i "AK Parti'ye düşman olmak, BDP ve PKK'nın sırtını sıvazlamak"la suçladı. Mert, "Sırt sıvazlamak ya da şirin görünmek gibi bir derdim hiç olmadı. Bana söylenebilecek son laftır, üzerime bile alınmıyorum" diye cevap verdi.

Recep Tayyip Erdoğan, bugün (3 Haziran) Konya'da düzenlenen seçim mitingde isim vermeden hedef gösterdiği gazeteci ve akademisyen Nuray Mert'e "izansız, namert ve densiz" demişti.

NAMERT SÖZÜNE CEVAP

Bianet'e açıklama yapan Nuray Mert, Başbakan'ın söylediği analizi ANF'ye değil, 26 Mayıs günü Berlin'de Avrupa Parlamentosu'nca düzenlenen Dersim Konferansı'nda yaptığını  söyledi. ANF'nin, yaptığı konuşmadan alıntı yaptığını belirten Mert, "Başbakan kendisi gibi düşünmeyen herkesi hedef gösteriyor, bunu sadece bana yapmadı. O nedenle bunu önemsemiyorum. Başbakan, namert görmek istiyorsa her iktidara göre bin bir kılığa giren, şimdi de kendisine yanaşan insanlara baksın. Mert olanla olmayanı ayırt edemiyorsa o da kendi sorunudur. İnsan kime şirin görünür? İktidarda olana. Kimsenin sırtını sıvazlamak ya da şirin görünmek gibi derdim olmadı. Bana söylenebilecek en son laftır, üzerime bile alınmıyorum" diye konuştu.

'DUBLE YOLLAR YENİ KATLİAMLAR İÇİN YAPILIYOR' İMASI

Konya'da halka hitap eden Başbakan Erdoğan, Nuray Mert'in duble yollar konusunda yaptığı analize çok sert tepki göstermişti. Başbakan'ın tepki gösterdiği analizinde Mert, Dersim Katliamı'nda zor, şiddet ve imar politikasının nasıl birlikte gittiğini söylemiş, "benzetmek gibi olmasın, bunun ardından katliam gelecek manasında değil, 1935'te ilk raporlarda hep yol inşa edilmesinden bahsedilir" diye konuşmuştu. Başbakan Erdoğan bu analizlerinden dolayı gazeteci ve yazar Nuray Mert'i "yaptığın namertliktir" diye suçladı.

NURAY MERT NE DEMİŞTİ?

Nuray Mert, Berlin'de düzenlenen Dersim Konferansı'nda AKP iktidarı döneminde yapılan ve Başbakan Erdoğan'ın seçim mitinglerinde sık sık gündeme getirdiği "duble yollar"a dair çarpıcı bir açıklama yapmıştı.

Mert, Dersim Katliamı'nda "zor, şiddet ve imar politikasının birlikte gittiğini" söylerken, "Benzetmek gibi olmasın, bunun ardından katliam gelecek manasında değil. 1935'te ilk raporlarda hep yol inşa edilmesinden bahsedilir, çünkü buraya yapılacak harekat için yol lazım. 1935'teki gibi bir katliamı andıracak olmasından değil, ama şu anda o bölgedeki şiddet politikalarının da alt yapısı oluyor, o paralelliği hatırlatmak için" şeklinde konuşmuştu.