BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.423,09
HABER /  GÜNCEL

Bu kanal Türkiye'de bir ilk

Nisan ayında HD görüntükalitesiyle yayın hayatına başlayan Türkiye'nin ilk profesyonel turizm ve seyahat kanalının tanıtımı yapıldı

Abone ol

Nisan ayında HD görüntükalitesiyle yayın hayatına başlayan Türkiye'nin ilk profesyonel turizm ve seyahat kanalı Wold Travel Channel, Antalya'daki turizmcilere tanıtıldı.

Wold Travel Channel'in Madran Otel'de yapılan Antalya lansmanına kanalın bağlı bulunduğu MediaSA Medya Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, otel sahipleri ve üst yöneticileri ile kanalın yönetici ve çalışanları katıldı.

MediaSA Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Çetindoğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin turizm alanında son on yıl içinde büyük bir gelişim gösterdiğini ve dünya turizmindeki yerinin 8 yılda 10 basamak ilerlediğini belirterek, turizmde ilk on ülkeden biri haline gelen Türkiye'nin 2002'de 13 milyon olan turist sayısının 2010'da yüzde 117 artışla 29 milyona ulaştığını söyledi.

Turizmin daha ileri noktaya taşınması için yapılacak çalışmalardan en önemlisinin uluslararası tanıtım ve markalaşma çabaları olduğunu kaydede Çetindoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Toplam kalitenin hem hizmet olarak hem de turist kalitesi olarak yükseltilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda turizmin çeşitlendirilmesi ve yıl içine yayılması gerekmektedir. Bunlar için gereken en önemli faktörler uluslararası yapılanmış televizyon kanalları ve internet ile mobil teknolojileridir. İşte biz de bu amaçla turizm sektörüne katkı sağlamak için TV yayıncılığı ve internet üzerine yatırımlar yaptık. 'Ülkemizin bir seyahat kanalı olsun ve bu da uluslararası arenaya açılsın' diye düşündük. Avrupa'da, Amerika'da örnekleri olduğu gibi 'başarılı olsun ve dünyanın diğer yayıncıları da bu kanala yatırım yapsın' düşüncesiyle bu yatırımı gerçekleştirdik.''

Türkiye'nin ilk turizm kanalı Wold Travel Channel'in Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, Rusya ve Ortadoğu'da güçlendirileceğini dile getiren Çetindoğan, turizmcilerin sunduğu ürün ve hizmetleri daha geniş kesimlere ulaştırmayı, daha çok ve verimli müşteri yaratmayı, ülkeye daha fazla turist ile döviz kazandırmayı ve turizm hizmetlerini uluslararası arenada markalaştırmaya yardımcı olmayı amaçladıklarını belirtti.
Siyasi iktidarın 2023 yılında 50 milyon turistle çok büyük bir hedef ortaya koyduğunu ifade eden Çetindoğan, bu hedefe ulaşmak ve aşmak için kendilerinin de turizmcilere destek olacaklarını söyledi.

Genel Yayın Yönetmeni Şule Bekrioğlu da, Türkiye'nin ilk ve tek travel, shopphing kanalı ve turizm networku olan Wold Travel Chanel'in, dinamik uzman yayıncı kadrosu ile izleyicilere canlı yayınlarda tüm turizm destinasyonlarını ve turistik tesisleri ayrıntı şekilde tanıtacağını bildirdi.

Tüm hedef kitleler yönelik 24 saat kesintisiz, 15 saat canlı yayın yapan kanalın programlarının Türkçe ve İngilizce yayınla başladığını anlatan Bekrioğlu, Türk turizminin öncü kentleri İstanbul, Antalya ve İzmir'in belgesellerle uluslararası alanda tanıtımını yapacaklarını söyledi.

Bekrioğlu, kanalın ülke, bölge ve tesis tanıtım projeleriyle ilgili prodüksiyon çalışmaları hakkında turizmcileri bilgilendirirken, hedefledikleri bu çalışmalarda turizm kentlerindeki yöneticilerin, turizmcilerin ve turizm derneklerinin de desteğini beklediklerini anlattı.
Toplantının ardından kanalın yöneticileri ve ortaklaşa çalışma yürüttüğü şirketlerin temsilcileri, kanalın bağlantıları, çalışma yöntemleri ve hedeflerine ilişkin info toplantılarıyla turizmcileri bilgilendirdi.