BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.411,07
HABER /  GÜNCEL

Emre açtı ağzını yumdu gözünü

Emre Belözoğlu, Belçika maçının ardından çarpıcı açıklamalar yaptı.

Abone ol

Fenerbahçe'nin Ankaragücü karşılaşması öncesi futbolcu Kağan'a "maca asılmamaları" yönünde mesaj çektiği iddiasıyla günlerdir ağır eleştirilere maruz kalan Emre Belözoğlu'ndan hodri meydan. Yıldız futbolcu inadına milli takıma devam edebileceğini söyledi.

Belçika maçı öncesinde, kamp yapılan Conrad Otel’den ayrılan Milli Takım kafilesi, tatsız bir olay yaşadı.

LAF ATAN TRABZON TARAFTARININ ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Millilerin otobüse bindiği sırada bir taraftar, Emre Belözoğlu’na sözlü tacizde bulununca ortalık karıştı. Hakareti duyan Emre, otobüsün merdivenlerine kadar inerek, kendisine sözlü hakarette bulunan gurbetçiyi, “Gel de o küfürü burada et” diye bağırdı. Lafın ardından otobüsten inip taraftarın yanına gitmek isteyen Emre’yi takım arkadaşları otobüse geri
çekti.

A Milli Takım'ın, Euro 2012 elemelerinde Belçika ile 1-1 berabere kaldığı maç sonrası Ntvspor'a konuşan Emre çok sert ifadeler kullandı. İşte Emre Belözoğlu'nun açıklamaları:

"BENİM GÖNLÜM ÇOK RAHAT"

Biz milli takıma farklı duygularla geliyoruz. Burada maça çıkmadan önce neler yaşadığım zaten biliniyor. 1 haftadır bu spekülasyonları gündeme getirenler, savcılıklarda gezenler, televizyonlara bağlananlar 4 hafta önce oynanmış maçla ilgili böyle yorumlar yapabiliyorlar mili maç öncesi. Helal olsun diyorum onlara. Azıcık milli duygulara sahip olan insanlar en azından bu milli maçın sonrasını bekleyebilirlerdi ki benim gönlüm hiçbir şey yapmadığım için çok rahat.

"MAÇA GELİRKEN KARIM VE ŞEREFİME KÜFÜR ETTİLER"

Bütün takımın ve benim konsantremi bozdular. Maça gelirken Trabzonsporlu taraftarlar benim şerefime, karıma küfür ediyorlar otobüse binerken. Bir hafta sonra bu dava sonuçlandığında buraya eşleriyle gelen başkanlar veya o telefon bağlantılarından konuşan kişiler eşleriyle rahat rahat sokakta şerefleriyle, haysiyetleriyle gezdikten sonra ben şerefli bir şekilde gezemeyecek miyim sokakta? Bu ülkede insanların gerçekten vicdan sahibi olmadıklarına çok net bir şekilde inandım.

"1 HAFTA SONRA HER ŞEY AKLANACAK"

Bu ülkede bir adalet var. Bir başvuru olmuş sanıyorum, bir hafta sonra Allah nasip ederse her şey aklanacak. Ben şerefime, karıma küfür yerken maça çıkıyorum 1 saat sonra, ben mi daha çok Türk'üm yoksa bu iddiaları ortaya atıp da bir hafta sonra eşlerini çocuklarını alıp tatile çıkacak insanlar mı daha fazla Türk? Bunu bütün kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Kimileri Federasyon'u sevmiyor açıklama yapıyor, kimileri kendi partisinden aday olamamış o partiyi yaralamak için açıklama yapıyor. Herkesin bir hesabı var. Ama benim inandığım Allah'ın da bir hesabı var. Bugüne kadar sustum çünkü bir haftadır milli takımdayım. Onlardan daha fazla bu bayrağa önem veriyorum. Bunu da net bir şekilde Türk halkı görecek. Biz aklandıktan sonra bu insanlar rahat rahat sokakta gezsinler.

"KAĞAN İLE TELEFONDA KONUŞMUŞLUĞUM YOK"

Kağan da açıkladı, menajerimin asistanı da açıkladı. Birbirleri aralarında yapmış oldukları bir şakadır. Kağan'a gidin sorun, Kağan'la bugüne kadar bir kere telefonda konuşmuşluğum var mı, taa ki şu olay olana kadar. Kağan'ı iki ay önce bir kere Akmerkez'de bir kafetaryada gördüm. 3 dakika oturdum. Babası da ordaydı, şahittir. Biraz vicdanlı olsun insanlar. Bizim de eşimiz, annemiz var. Ben bugün maça eşime ve şerefime küfür yiyerek çıktım milli takım kaptanı olarak.

"MİLLİ TAKIMI BIRAKMA KARARIMDAN VAZGEÇTİM"

Bu insanları gördükten sonra çok da hırslanıyorum. 20 yaşında hissediyorum kendimi. Euro 2012'den sonra milli takımı bırakma kararım vardı ama bunu yeniden gözden geçireceğim. Bu insanlara inat bu bayrak uğruna uzun süre oynamayı düşünüyorum. Herkes kararından dönebiliyor bu ülkede. Bu insanlara inat Allah bana güç verdiği sürece milli takımda olacağım.