BIST 10.301
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.402,71
HABER /  GÜNCEL

Hiddink takımdan ayrılma sinyali verdi

Teknik direktörümüz Guus Hiddink Belçika maçı sonrası yaptığı açıklamada ayrılık sinyali verdi

Abone ol

EURO 2012 Elemeleri A Grubu maçında deplasmanda Belçika ile 1-1 berabere kaldığımız maç sonrası teknik direktör Hiddink açıklamalarda bulundu...

EURO 2012 elemelerinde Belçika ile karşılaştığımız maç sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan teknik direktörümüz Guus Hiddink, "Bence sevinmemiz lazım çünkü çok aptalca bir fauldü ve aptalca bir penaltıydı. Kaçırmaları iyi oldu. Sanki tahmin etmiştim kaçıracağını o oyuncuyu görünce. Maça biraz kontrolsüz başladık ve golü yedik. Hızlı toparlandık ve istediğimiz gibi oynamaya başladık. Bende böyle olmasını bekliyordum zaten" dedi.

"TAKIMIN GELECEĞİ BELLİ, BENİM GELECEĞİM..."

Milli takımımızın basit goller yediğine değinen tecrübeli teknik adam "Ben doktor değilim ama rakibimize baktığınızda korner ve serbest vuruşlar dışında tehlike yaratamıyor. Ama bizim en önemli sorunumuz konsantrasyon problemi. Oyunculara belli zamanlarda sanki oyuna ara veriyor. Bunu çözmemiz lazım. Bizim eksiklerimiz vardı şikayet etmedim ama üzerinde durulması gereken konu fiziksel düşüşümüz. Bunu üst seviyeye çıkarmamız lazım. Bazı dakikalarda gücümüz azalıyor" ifadelerini kullandı.

Alınan beraberlik sonrası mutlu olmamız gerektiğini söyleyen Hiddink, "Tabii ki mutlu olmamız lazım. Çünkü rakibimizin oyuncuları Avrupa'nın büyük liglerinde oynuyor ve yoğun maç temposuna alışıklar. Dikkat ederseniz biz yorgunluğumuz bazı bölümlerde ön plana çıktı. Çünkü oyuncularımız Türkiye Ligi'nde oynuyor ve bu da büyük fark yaratıyor" şeklinde konuştu. Chelsea'nin başına geçeceği hakkındaki soruyu yanıtlayan Milli Takım teknik direktörü Hiddink, "Takımımız iyi bir duruma geldi. Yeni oyuncular takıma katılıyor. Takımın geleceği iyi. Benim geleceğim ile ilgili ne olacak ilerleyen günlerde görücez..." dedi.

BASIN TOPLANTISI

Hiddink maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, maçtan önceki basın toplantılarında hedeften bahsettiklerini hatırlatarak, ''Bence beraberlikle mutlu olmalıyız. Savruk başladık, konsantrasyon bağlamında maçtan uzaktık. Rakibimiz kornerlerle tehlike yaratmaya başladı. Bireysel bir hatadan golü yedik. Arda'nın hareketi orta alandaki direnci, goldeki becerisi mükemmel bir gol getirdi'' dedi. Maçın ikinci yarısında Belçika'nın yine korner ve serbest atışlardan tehlike yaratmaya çalıştığını belirten Hiddink, ''İkinci yarıda üstün gelmeye gücümüz yoktu. Fiziksel güç manasında sıkıntımız vardı. Penaltının gol olmaması nedeniyle şanslıydık. Genel anlamda orta alanda üstündük ama gol yaratmamız anlamında yeterli olmadı'' diye konuştu.

KALIYOR MU GİDİYOR MU?

Hiddink'e maçla ilgili açıklamalarının ardından, Chelsea'nin kendisini istediği ve geleceğiyle ilgili sorular yöneltildi. Hollandalı çalıştırıcı, ''Kalıyor musunuz, gidiyor musunuz?'' sorusuna, ''Kesin olan hiçbir şey yok. Ben söyleyeceğimi söyledim. Kısa süreli bir tatilimiz olacak. TFF ile sözleşmem devam ediyor. İyi bir kontratım var. Kontrat dışındaki konularla ilgili de görüşmelerimiz oldu. Sayın Mahmut Özgener ile konuştuk'' yanıtını verdi. Sözleşmesinde bir belirsizlik olup olmadığı sorusuna ise Hiddink, ''Hiçbir belirsizlik yok. 2012 sonuna kadar sözleşmem var. Sözleşmem devam ederken herhangi bir şey olursa bunun üzerine de konuşuruz dendi zaten. Takımın aldığı sonuçlarla ilgili konuşsak daha iyi olacak. Bence Türkiye sonuçtan dolayı mutlu olmalı'' dedi. Hiddink, (A) Milli Takım'ın geleceğini nasıl gördüğü sorusu üzerine, ''Takımımız nasıl oynayacağını biliyor. Teknik kadroda iyi hocalar var onlarla çalışmaktan çok mutluyum'' ifadesini kullandı.