BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,99
ALTIN 2.430,57
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Samsun'da 'köteği' gösterdi

Başbakan Erdoğan, bugüne kadar 150 parti bürosuna saldırı düzenlendiğini açıkladı

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da partililere seslendi, eserleriyle konuşamayanların şiddete başvurduğunu iddia etti. Bugüne kadar 150 seçim bürosuna saldırı düzenlendiğini söyleyen Erdoğan, şiddeti isteyenlere köteği gösterdi. İşte Show TV'de izlenme rekorları kıran Muhteşem Yüzyıl'da paşaya idam cezası verirken Kanuni'nin söylediği Ziya Paşa'nın o ünlü sözü ve Erdoğan'ın Samsun'da söyledikleri.

Başbakan Erdoğan, partisinin Samsun mitinginde vatandaşlara seslendi. Konuşmasına, Süper Toto Süper Lig'e çıkan Samsunspor'u kutlayarak başlayan Erdoğan, Samsunspor'a Süper Lig'de başarılar diledi.

Samsun'a 30 bin seyirci kapasiteli bir stadyum kazandıracakları müjdesini veren Erdoğan, bunun için çalışmalara başladıklarını bildirdi. Erdoğan, Samsun'a yeni stadyumun yanı sıra 7 bin 500 kişilik bir spor salonu inşa edeceklerini, salonun yapımına başlandığını, bu salonun yapımıyla Samsun'un bir spor şehri olacağını söyledi.

12 Haziran seçimlerine sadece 9 gün kaldığına işaret eden Erdoğan, ''9 gün sonra sandık milletimizin önüne gelecek ve son sözü milletimiz söyleyecek'' diye konuştu. Seçimlerin şimdiden hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Millet iradesinin tecelli edeceği 12 Haziran'ın demokrasimizde bir dönüm noktası olarak tarihe geçmesini diliyorum.  8.5 yıl boyunca bize, partimize çok ağır eleştiriler yapıldı. 8.5 yıl boyunca muhalefetin yıkıcı, kırıcı, tahrik edici eleştirilerine göğüs gerdik.

Biz kırıp dökenlerden olmadık. 'Rakiplerimizle sadece sandıkta yarışırız' dedik. Elinde sopa, taş, kaya, molotof kokteyli taşıyanlardan olmadık. Eşkıyalarla hiçbir zaman birlikte olmadık. Aslında Türkiye'de biz değil, eserlerimiz konuşuyor. Sorun bunlara, 'Eseriniz var mı? Dikili ağaçları yok. Geçmişten bu yana, 'eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri' Eşekten bile semer kalıyor. İnsandan da eser kalacak. Var mı eseri? Yok. Bekara karı boşamak kolaydır. Bunlar bol bol atıyor. Bir zamanlar bir tanesi diyordu ki 'Kim 1 verirse ben 5 veriyorum. Birisi iki anahtar veriyordu. Geldi mi evler, araçlar? Hak getire. Bizi Samsun-Ankara duble yolu, Karadeniz Sahil Yolu, açtığımız derslikler, üniversiteler, gönderdiğimiz bilgisayarlar, ortak olarak kullanılan hastaneler, toplu konutlar, enerjide, doğalgazda attığımız adımlar anlatıyor. Çiftçiye köylüye iyileştirme yaptık, onlar anlatıyor. Samsun hangi dönüşümü yaşıyorsa Türkiye de onu yaşıyor. Eserleriyle konuşamayanlar şiddetten medet umuyor.''

ŞİDDET OLAYLARI

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Şu ana kadar Türkiye genelinde 150'den fazla seçim büromuza, seçim aracımıza, il ve ilçe başkanlıklarımıza saldırıda bulunuldu'' dedi.

KANUNİ'DE KÖTEK DEDİ ERDOĞAN DA...

Başbakan Erdoğan, son günlerde yaşanan şiddet olaylarına dikkati çekerek, konuşmasında şunları kaydetti:

''Şu ana kadar Türkiye genelinde 150'den fazla seçim büromuza, seçim aracımıza, il ve ilçe başkanlıklarımıza, konvoylarımıza saldırıda bulunuldu. Kastamonu'da bir kardeşimizi şehit ettiler, yurtlarda çocuklarımızı yaktılar. Ne yazık ki şiddet belli bir kesimden gelmiyor. CHP'liler otobüsümüze saldırdılar. Kütahya'da da halk ayağa kalktı. Polisin panzerine saldıran kız hızını alamıyor. Bu yandaş medya, bu candaş medya...Polis bu eşkıyaya karşı gerekli tedbiri alacak tabii. Polis bizim emniyetimiz için var. Güvenlik güçlerimize el kaldıranlar kusura bakmasınlar karşılığını bulurlar. Bu polis eşkıyanın şamar oğlanı değildir. Eğer söyleyecek bir şeyleri varsa kalkıp konuşurlar. Ellerinde taşla saldıramazlar. Hopa'da yaptıkları oydu. Bu Türkiye hiçbir zaman kendini bilmezlere bırakılmayacak. Bize ne tedbir düşerse alınacak. Şiddetin, öfkenin diline teslim olmayacağız, ama nus ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir. Biz gücümüzü çetelerden almadık. Manşetlerle medyayla gelmedik. Onlara rağmen geldik. Bu kardeşiniz için ne diyorlardı. En çok satan gazetelerin attıkları manşet şuydu, 'Muhtar bile olmaz.' Ne oldu? Kudret sahibi Allah'ın dediği oldu. Güç, kuvvet, yetki millette. Millet ne dediyse o oldu.''

KANUNİ FERHAT PAŞA'NIN KELLESİNİ ALDI

Show TV'nin izlenme rekorları kıran dizisi Muhteşem Yüzyıl'ın 1 Haziran'da ekrana gelen bölümünde saraya izinsiz gelen Ferhat Paşa idam edilmiş ve Kanuni, emri verirken Ziya Paşa'nın o ünlü sözünü söylemişti. Kanuni, Fernat Paşa'nın kız kardeşi Beyhan Sultan'ın eşi olmasına rağmen, halka eziyet ettiği gerekçesiyle Divan'ın idam kararını uygulanmasını istemiş bunun üzerine İbrahim Paşa'nın itirazıyla karşılaşmıştı. İbrahim Paşa'ya Ferhat Paşa'yı, daha önce uyardığını söyleyen Kanuni, emri Ziya Paşa'nın "nus ile uslanmayanı etkeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir" dizesiyle vermişti.