BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Rektör Doğan'dan iddialara cevap

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Doğan, kadro alımlarıyla ilgili iddialarını yalanladı

Abone ol
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, üniversitede akademik personel alımıyla ilgili iddialar konusunda, ''Yasal çerçevede kalarak, şeffaflık ilkesi ile yapılan akademik ilanın son gününde, hiçbir gizliliği olmayan başvuru listesini gizli bir çalışma şekline büründürmenin kamuoyunu yanıltmaya yönelik, iyi niyetten uzak, maksatlı bir girişim olarak değerlendirildiğini vurgulamak isteriz'' dedi.

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, üniversite tarafından yapılan akademik personel alımı ile ilgili iddiaların, hem devam eden hukuki süreci etkilemeye yönelik olması hem de seçim öncesi dönemde gündeme getirilmesi açısından, ''iyi niyetten uzak amaçlarla yapılmış bir açıklama'' olarak değerlendirildiğini belirtti.

Prof. Dr. Metin Doğan, şunları kaydetti:

''Hızlı bir şekilde kurulum çalışmalarını sürdürmekte olan üniversitemizi, gerçeklerle bağdaşmayan tartışmaların içine çekme gayretlerinin bundan sonra da boşa çıkacağına inanıyoruz. Yasal çerçevede kalarak, şeffaflık ilkesi ile yapılan bahse konu akademik ilanın son gününde, hiçbir gizliliği olmayan başvuru listesini gizli bir çalışma şekline büründürmenin kamuoyunu yanıltmaya yönelik, iyi niyetten uzak, maksatlı bir girişim olarak değerlendirildiğini özellikle vurgulamak isteriz.''

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, bu bağlamda, gerçeklerden uzak bu tür girişimlerden doğan tüm yasal haklarının saklı bulunduğunu ve bu hakların sonuna kadar kullanılacağını bildirdi.