BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.432,05
HABER /  POLİTİKA

DSP'li Türker Ordu'da halka seslendi

Masum Türker Türkiye'de sadece üç partinin seçimlere gidildiği gibi bir havanın yaratıldığını söyledi

Abone ol
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, ''Bizler halkın partisiyiz. Biz halkın yanındayız.'' dedi.

Türker, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Ordu'da Ordu Belediyesinin önünde seçim otobüsünden vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasında AK Parti, CHP ve MHP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Türker, Türkiye'de seçime üç partinin girdiği havası yaratılmaya çalışıldığını söyledi.

Türkiye'nin bütün radyo ve televizyonlarında üç partinin seçime girdiği havası yaratıldığını vurgulayan Türker, şöyle konuştu:

''Bu seçimde ne olacak. Ya bu dış güçlerin Türkiye'deki işbirlikçilerle beraber pompaladıkları bu üç parti ve adayları seçilecek. Ya da sadece halkın desteğini alan, halka giden, ülkeye diyet borcu olmayan DSP'li milletvekilleri seçilecek. Bizler halkın partisiyiz. Biz halkın yanındayız. Birileri biz konuşurken kabadayılık yapması halinde korkup gidecek miyiz. Ama şunu iyi bilsinler ki Türkiye'yi hiç kimseye paylaştırtmayacağız. Türkiye'yi bölmeye çalışanlar var. Demokratik özerkliğe 'evet' diyenler var. Önce onlardan hesap sorsunlar. Sonra gelip bizim konuşmalarımızı bozmaya çalışsınlar. Biz şu an Atatürk'ü koruyan, Cumhuriyet'ten yana çıkan tek partiyiz. Bir kaset darbesi sonrası CHP 'yeniden' diye ortaya çıktı. Şimdi CHP, yerel özerkliği kabul edip, AK Parti ile işbirliği yaparak, bu federal yapının kurulmasına öncülük edecek. Hem de AK Parti ile Türkiye'nin bölünmesine neden olacak.''