BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,76
ALTIN 2.494,03
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da onlarca aracı ateşe verdiler

İstanbul'da Anadolu yakasında 20, Avrupa yakasında da 13 tane olmak üzere toplam 33 araç, henüz kimlikleri belirlenemeyen kişi ya da kişilerce kundaklandı.

Abone ol

İstanbul'da Anadolu yakasında 20, Avrupa yakasında da 13 tane olmak üzere toplam 33 araç, henüz kimlikleri belirlenemeyen kişi ya da kişilerce kundaklandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Maltepe'de 10, Kadıköy'de 7, Kartal'da 3'er, Beyoğlu ve Esenler'de 4'er, Beylikdüzü ve Sultangazi'de 2'şer ve Zeytinburnu'nda 1 araç, kimlikleri belirlenemeyen kişi ya da kişilerce benzin dökülerek ateşe verildi. Alevler, itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen araçlarda büyük çapta maddi hasara neden oldu.

KADIKÖY'DE KUNDAKLANAN ARAÇLAR ALEV TOPUNA DÖNDÜ

Kadıköy'de park halindeki 7 araç üzerine kimliği belirsiz kişi veya kişilerce benzin dökülerek yakıldı. Saldırganlar araçları kundakladıktan sonra olay yerinden kaçarken, araçlardan 5'i alev topuna döndü. İki araçta patlama meydana gelirken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. Patlamalar yüzünden zor anlar yaşayan itfaiye ekipleri alevlere köpük sıktı. Kundaklanan araçlara Erenköy ve Kadıköy itfaiye ekiplerinin müdahale ederken, alev alev yanan araçlar yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucunda söndürüldü. Kundaklanmak istenen iki araç ise vatandaşların evlerinden getirdikleri su ile söndürülürken, alev topuna dönen 5 araç tamamen kullanılmaz hale geldi. Vatandaşlar tarafından söndürülen 2 araçta küçük çaplı hasar meydana geldi. Araç sahipleri sesler üzerine uyandıklarını ve yanan araçlarını gördüklerini belirtirken 2 aracı söndürebildiklerini, diğer araçlara yaklaşmadıkları için müdahale edemediklerini söyledi.

Bölgedeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alan polis, kundaklama olaylarına karışan kişi ya da kişilerin yakalanması amacıyla başlattığı çalışmayı sürdürüyor.