BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yalova'da işçi maaşlarına yüzde 24 zam

Yalova Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında 219 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Abone ol

İşçilerin sosyal haklarını ve maaş artışını içeren 83 maddelik toplu iş sözleşmesi Yalova Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası arasında imzalandı.

Sözleşme öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Gönül isterdi ki daha iyi şartlarla bir sözleşme yapalım. Ancak gerek ülke, gerekse belediyemizin içerisinde olduğu şartlar belli.

Ülkemizde yüzde 3'lük maaş artışları ile yapılan toplu iş sözleşmeleri gözönünde bulundurulduğunda, işçilerimizle ortalamada yüzde 24'lük bir artış öngören toplu iş sözleşmesi imzalamamız oldukça iyi olarak görülmelidir. Yine bu sözleşmede Türkiye'de devrim niteliği taşıyan bir madde de yer aldı.

Sosyal denge kriterleri adı altında sözleşmede yer alan bir madde sayesinde işçilerin performansına göre 600 TL'li bulan bir ek maaş artışı alınmasının da önü açıldı" dedi.

Genel İş Sendikası Bölge Sorumlusu Selahattin Atak ise, "Yapılan bu sözleşmeden biz de memnun kaldık. Yine performansa dayalı maaş artışı sağlayan madde de işçilerimize bir avantaj sağlayacaktır. Sözleşme işçilerimiz ve belediyemiz için hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Ardından 219 işçinin maaş artışını ve sosyal haklarını 2 yıllığına düzenleyen toplu iş sözleşmesine Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Yılmaz ve DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Bölge Sorumlusu Selahattin Atak imza koydu.