BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Darüşşafaka birincisi Sakarya'dan

Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın sınav sonuçlarına göre, 1974 öğrencinin katıldığı sınavın birincisi Sakarya'dan Yasemin Yur oldu.

Abone ol

Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın sınav sonuçları açıklandı. Toplam 1974 öğrencinin katıldığı sınavın birincisi Sakarya'dan Yasemin Yur olurken ikinci İzmir'den Doğagün Örsel, üçüncü Diyarbakır'dan Muhammet Burak Karadaş oldu.

'Eğitimde Fırsat Eşitliği" ilkesiyle babası hayatta olmayan, maddi imkanları yetersiz, yetenekli çocuklara ilköğretim dördüncü sınıftan liseyi bitirinceye kadar tam burslu ve yatılı kolej eğitimi sunan Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın 30 Mayıs'ta yapılan sınav sonuçları açıklandı.

Türkiye genelinde 80 ilden toplam 1974 öğrencinin katıldığı sınavda 47 ilden 120 öğrenci Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda eğitim görmeye hak kazandı.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları sınavına, Sakarya'da eğitim gören ilköğretim okulu üçüncü sınıfı bitirmiş, 1999 Haziran sonrasında doğmuş, babası olmayan ve ailesinin maddi durumu yetersiz 33 çocuk katılmıştı. Sınavı kazanan beş öğrenciden Yasemin Yur birinci, Ömer Yüzçeler dördüncü oldu.

Sınav sonuçlarına göre Darüşşafaka'da ilköğretim 4. sınıftan itibaren liseyi bitirinceye kadar tam burslu kolej eğitimi alacak olan 120 asilin içinde yer alan Sakaryalı öğrenciler, sağlık denetimleri ve mali durum
araştırmalarının ardından okula kabul edilecek.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı ve Darüşşafaka Cemiyeti üyesi Erol Öztürk, "Üyesi olduğum Darüşşafaka Cemiyeti'nin Anadolu'ya yayılan çalışmaları ve 2010 yılı giriş sınavını memleketim Sakarya'dan bir çocuğun birincilikle kazanmasından büyük gurur duydum" dedi.

Öztürk, kökleri Osmanlı'ya dayanan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaş, laik eğitim sistemiyle bünyesindeki öğrencilerini topluma faydalı aydınlar olarak yetiştirmeyi misyon edinmiş Darüşşafaka'nın, son yıllarda göstermiş olduğu performans ve yurdun her köşesinden çocuğa ulaşma çalışmalarından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Erol Öztürk ayrıca, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım başta olmak üzere yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçen tüm çalışanlarına teşekkürlerini sundu.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nilgün Akalın, bu yıl sınavı kazanan 47 farklı ilden öğrenciye eğitim vereceklerini söyledi. Darüşşafaka sınavına başvuran erkek öğrenci oranının daha fazla olmasına rağmen kız öğrencilerin daha başarılı olduklarını belirten Akalın, şöyle konuştu: "Sınav için başvuruda bulunan erkek öğrenci oranı yüzde 57 iken, kız öğrenci oranımız yüzde 43'tü. Sınavı kazananların yüzde 53'ü erkek, yüzde 47'si kız öğrencilerden oluştu.

Geçen yıl 39 ilden öğrenci aramıza katılırken bu yıl 47 ile ulaştık. Hele ilk ona, yedi farklı ilden öğrencinin girmesi bizi ayrıca mutlu etti. Kazananların yüzde 73'ünü Anadolulu öğrenciler, yüzde 27'sini İstanbul'dan gelenler oluşturdu. Yeteneklerini öne çıkaran sınavla aldığımız bu çocuklarımıza Darüşşafaka'da çağdaş eğitimin tüm imkanlarını sunacağız. Her yıl aramıza katılan 120 çocuğumuzla yeni başarılara koşmaya devam edeceğiz."

DARÜŞŞAFAKA BİTMEYEN HİKAYE

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım da, gerek Darüşşafaka Eğitim Kurumları gerek Cemiyet olarak sadece Türkiye'nin batısıyla sınırlı kalmadığı için mutlu olduklarını söyledi.

Sınav sisteminde yaptıkları değişiklikle son üç yılda 63 ilden yetenekli çocuğun Darüşşafaka ailesine katıldığını anlatan Yıldırım, şunları söyledi: "Yurdun her köşesine fırsat eşitliğini sunmak için gösterdiğimiz çalışmalarımızın meyvesini aldık, bu başarıda Türkiye İş Bankası'nın '81 ilden 81 Öğrenci' projesinin önemi büyük. Darüşşafaka'nın 81 ile yayılmasında Türkiye'nin 60 ilinden aldığımız bağışlara ve Türkiye İş Bankası'nın anlamlı desteğine müteşekkiriz. Bu yıl da 120 yeni kardeşimizin yaşamlarını değiştirmek için hazırız."

Sınav birincisinin Sakarya'nın Ferizli ilçesinden Yasemin Yur olduğunu belirten Yıldırım, "Biz, Darüşşafaka için 'Bitmeyen bir hikaye' diyoruz. Aramıza katılan yavrularımızın yaşamları da bitmeyen hikayemizin sayfalarını daha önce yazmaya başlayan ağabeyleri ablaları gibi değişecek" dedi.