BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

GOP'ta sağlık seferberliği sürüyor

"Her mahallemize bir sağlık ocağı’’ ilkesinden yola çıkan GOP Belediyesi, 20 bin kişiye bir sağlık ocağı düşmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Abone ol

Bu amaçla 769 Sokak, Mehmet Niyazi Özdemir, 1168 Sokak, Namık Kemal, Şehit Hakkı Arlon ve 1030 Sokak parklarında yaptırılan 6 adet yeni sağlık ocağından 3’ünün yapımına başlandı. Diğer üçüne ise kısa sürede başlanacak.

Yıl sonuna kadar da bu sağlık ocaklarına Çilekli, 1181/1 Sokak, Hakkı Demir ve Ahmet Davutoğlu Parklarında yapılacak olan sağlık ocakları eklenecek.

GOP’TA SAĞLIK YATIRIMLARI SÜRÜYOR…

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, "Sağlık ocakları koruyucu sağlık hizmetlerini yerine getiren olmazsa olmaz bir kuruluşumuzdur. Güçlü bir Türkiye’yi sağlıklı bireylerle yaşatabiliriz’’ dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi ilçedeki sağlık yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Koruyucu sağlık hizmetleri açısından önemli bir rol üstlenen sağlık ocaklarını her mahalleye yaymak için 6 yıldan bu yana önemli yatırımlar gerçekleştiren belediye her mahalleye bir sağlık ocağı ve büyük mahallere de ikişer sağlık ocağı kazandırmayı hedefliyor. Bu yıl bağışçılar tarafından yaptırılan 769 Sokak, Mehmet Niyazi Özdemir, 1168 Sokak, Namık Kemal, Şehit Hakkı Arlon ve 1030 Sokak parklarında olmak üzere 6 sağlık ocağı tamamlanacak. Ayrıca yıl sonuna kadar da Çilekli, 1181 Sokak, Hakkı Demir ve Ahmet Davutoğlu parklarında sağlık ocaklarının inşaatına başlanarak tamamlanması hedefleniyor.

Sağlık ocaklarının ülkemizin gelişmesinde son derece önemli bir görev olan sağlıklı yaşamı üstlendiklerini belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, bugüne kadar bağışta bulunan yardımsever vatandaşlara teşekkür ettiğini belirterek, “Bu kurumların tüm yaşantımızda bizler için önemli bir yeri vardır. İlk aşılarımızı burada olduk, bu kurumlardan okullarımıza gelip aşılarımızı yaptılar. İşte sağlık ocaklarımız koruyucu sağlık hizmetleri görevini yapan olmazsa olmaz bir kuruluşumuzdur. Bir başka deyişle sivrisinekle uğraşmak yerine bataklığı kurutmak gibi önemli bir görevi üstlenmektedir. Ülke ekonomisine de katkısı büyüktür. Bir örnekle açıklamam gerekirse yapılan araştırmalar ilave bir hayat kurtarmanın maliyeti koruyucu hekimlikte 250$ ile iken bu rakamın tedavi edici hekimlikte 5000 $ a çıkabildiğini ortaya koyuyor. İşte açılan her sağlık ocağı kaliteli yaşama kavuşmamız adına bir adım daha atmamızı sağlarken, ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor’’ dedi.

198.5 m2 den oluşan Sağlık Ocaklarının her birinde 6 poliklinik, 1 acil müşahede, 1 labaratuar ve 1aşı odası yer alıyor. Sağlık ocaklarında 1 doktor, 1 hemşire, 1 ebe ve 1 temizlik görevlisi hizmet verecek.