BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şehidin adı bu okulda yaşayacak

Tunceli’ye bağlı Nazimiye İlçesi Sarıyayla Karakolu’nda şehit olan Adem Şimşek’in adı Alaçat Köyü İlköğretim okuluna verildi.

Abone ol

1 Mayıs tarihinde Tunceli’nin Nazimiye İlçesi Sarıyayla Karakolu’na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan jandarma er Adem Şimşek´in ismi mezun olduğu Alaçat İlköğretim Okulu’na verildi.

Düzenlenen törenle okulun yeni isminin yazılı olduğu tabelası asılırken, Şehit Adem Şimşek için de bir köşe oluşturuldu. Fethiye’deki şehit ismi verilen 7.okul olan Alaçat Şehit Er Adem Şimşek İlköğretim Okulu’nun açılışında duygusal anlar yaşandı.

Alaçat Köyü’nde düzenlenen törene Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Harun Drama, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, Fethiye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Fethiye Şoförler Odası Başkanı Hayri Topçu’nun yanı sıra Fethiye Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Törende Şehit Adem Şimşek’in amcasının 7 yaşındaki kızı Şermin Şimşek kendi yazdığı “anne” şiirini okudu. Şiirle duygusal anlar yaşanırken Şehit Adem Şimşek’in annesi Müzeyyen Şimşek gözyaşlarını tutamadı.

 “Gece saldırdılar anne, karşılık verdim ama arkamdan vurdular, göremedim anne. 18 günüm kalmıştı, gelemedim anne.. Kaderimde bu yazılıymış, ağlama anne” satırlarıyla biten şiir herkesi duygulandırdı. Fethiye Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Namık Ünal, Şehit Adem Şimşek’in özgeçmeşini okurken, okulda şehidin köşesini hazırlayan öğretmen Hasan Köymen de bir konuşma yaptı.

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, törende yaptığı konuşmada, babası, oğlu ve torununun aynı topraklarda şehit edildiği bir ülkede, Hakkari’de Ağrı’da Erzincan’dan Antalya’ya hepimiz Çanakkale’de aynı cephede savaşmadık mı? Şimdi niye birbirimize düştük? Bunları çok iyi düşünmemiz gerekmektedir” dedi.

Ayrıca Gültekin “Bizde Adem Şimşekler çoktur. Burada 300 Adem Şimşek var. Fethiye’de 34 bin tane Adem Şimşek var. Bu vatan için şehit olmaya da, gazi olmaya da öğretmen ve öğrenciler olarak hazır olduğumuzu hem ülkemize hem de dünyaya haykırmak istiyorum” dedi.

Törenin ardından Alaçat Şehit Er Adem Şimşek İlköğretim Okulu’nda yapılan ve Şehit Adem Şimşek’in fotoğrafları ve özgeçmişinin bulunduğu şehit köşesinin açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini şehidin Babası Ramazan Şimşek, annesi Müzeyyen Şimşek ve Kardeşi Havva Şimşek kesti.