BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Fındıkta Gürcü işçi söylentisi dedikodu

Fındık toplama sezonunda Güneydoğu'dan gelen fındık işçileri yerine Gürcistan'dan fındık işçisi temini söylenti çıktı.

Abone ol

Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, Gürcistan'dan fındık işçisi getirileceği yolundaki haberlerin 'dedikodu ve söylentiden ibaret' olduğunu belirterek, "Bakanlığın böyle bir çalışması yok" dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın bölgedeki fındık bahçelerinde Gürcü işçi çalıştırılması yönünde bir çalışması olmadığı gibi bunun yasal dayanağı da bulunmadığını kaydeden Necat Avcı, "Bu konu bir dedikodu ve söylentidir. Tarım Bakanlığı'nın Gürcistan'dan işçi getirmek gibi bir çalışması yok.

Aksine böyle bir çalışma yapma şansı da yok. Belki geçici olarak Rus pazarı tabir ettiğimiz yerlerde günübirlik işçi alınabilir ama onların da maalesef çalışma izinleri olmadığı gibi yasal bir dayanakları da yok. Bu
konuda Ziraat Odaları olarak biz sorumluluk almayız. Biz gayri yasal işlere girmeyiz" diye konuştu.

Ziraat Odaları olarak 11 yıldır Karadeniz'de fındık işçisi eksikliğinin yaşanmaması için Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden işçi getirildiğini belirten Avcı, "Biz fındık mevsimi yaklaşınca duyuru yapıyoruz. Bu duyuru neticesinde işçiye ihtiyacı olan üreticinin talebi doğrultusunda işçi temini sağlıyoruz.

Üreticinin işçiye ne zaman ihtiyacı varsa biz işçiyi o gün getiriyoruz. Bundan önce getirip sağlıksız ortamlarda konaklamalarının önüne geçiyoruz" şeklinde konuştu.