BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.427,56
HABER /  GÜNCEL

Yabancıya tapu devri kapıda

İki yabancı ya da iki Türk veya bir Türk ile bir yabancı arasındaki taşınmaz devri kolaylıkla yapılabilecek

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü işbirliğiyle, aralarında Almanya, İngiltere ve Rusya'nın da bulunduğu 8 ülkedeki Türkiye büyükelçiliklerinde tapu devir işlemleri yapılabilecek.

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Gökhan Kanal, yaptığı açıklamada, 6083 sayılı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un, tapu ve kadastro işlemlerinin yurtdışında da yapılabilmesine olanak sağladığını söyledi.

Gayrimenkulün bulunduğu yer dışında devrinin yapılabilmesine imkân sağlayan yönetmeliğin yayımlanmasının ardından Dışişleri Bakanlığı ile işbirliğine gittiklerini belirten Kanal, şu bilgileri verdi: "İşbirliğine göre, Genel Müdürlüğümüz tarafından önerilen uzman kişiler, belirlenen büyükelçiliklerde 'uzman müşavir' olarak görevlendirilecek. İlk etapta Türkiye'nin Almanya, İngiltere, Yunanistan, Avusturya, İrlanda, Hollanda, Danimarka ve Rusya büyükelçiliklerinde başlatılacak uygulamayla, bu ülkelerdeki iki yabancı ya da iki Türk veya bir Türk ile bir yabancı arasındaki taşınmaz devri kolaylıkla yapılabilecek. Yurtdışındaki biriyle Türkiye'deki biri arasındaki devir işlemleri ise aynı evraka imza gerekliliği nedeniyle şu an için üzerinde çalıştığımız nokta. Elektronik imza veya başka bir çözüm yoluyla birlikte uygulamanın bu ayağı da işlerlik kazanacak."