BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,95
ALTIN 2.434,95
HABER /  GÜNCEL

Metris'te pastalı tahliye kutlaması

Aziz Yıldırım ve şike soruşturmasından tutuklu diğer sanıklar Metris'te pastalı kutlama yaptı.

Abone ol

Başta Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere şike soruşturması kapsamında Metris Cezaevi'nde 6 aydır tutuklu bulunan sanıklar, artık geleceğe daha bir umut ve mutlulukla bakıyorlar.

MUTLULUK RÜZGARLARI ESİYOR

3 Temmuz 2011 tarihinde patlak veren şike skandalı kapsamında yaşanan tutuklamaların ardından, şu anda Metris Cezaevi'nde bulunan 31 sanık tahliye olma umudunu her zamankinden fazla taşıyor. Zira önümüzdeki salı günü TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak yeni yasa tasarısı yasalaştığı an jet hızıyla tahliyeler başlayabilir.

HUKUKÇULAR DA UMUT VERİYOR

Hukukçuların neredeyse tamamına göre şike suçlamasıyla tutuklu bulunanların hepsi tahliye olabilir... Yasa tasarının imzaya açılmasının ardından meclis gündemine getirilmesi Metris'teki tutuklulara adeta bayram sevinci yaşattı.

METRİS'TE ZİYAFET KEYFİ...

Tutuklu sanıklar gelen olumlu haberlerle Metris'te kutlama yaptılar... Başta Aziz Yıldırım olmak üzere, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Bülent Uygun, Cemil Turan, Ümit Karan gibi isimlerin tüm tutuklulara ziyafet çektiği ve Metris'te pastalı kutlama yaptıkları öğrenildi. Bu arada yaşan gelişmeler Fenerbahçeli taraftarları da fazlasıyla memnun etti.

BAŞKAN ŞAMPİYONLUĞA GELİYOR!

İnternet ortamında mesajlar atan Sarı- Lacivertli taraftarlar, "Demek ki bu sezon da şampiyonluğu Başkan Aziz Yıldırım ile birlikte kutlayacağız. Onu gerçekten çok özledik" ifadelerini kullandılar. Yıldırım'ın Metris'ten çıktıktan sonra Fenerbahçe Kulübü'nün aklanması için çok yoğun mesai harcayacağı da gelen haberler arasında.

YILDIRIM'IN TEK ENDİŞESİ!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım için tek endişe verici durum, yeni yasayla birlekte savcının kendisini başkanlık görevinden alma ihtimali... Ancak bu durum yasanın iyece şekillenmesinin ardından belli olacak...

YASA TASARISI ÖNCE KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLECEK!

Şike soruşturması kapsamında yaklaşık 6 aydır tutuklu bulunan sanıklara tahliye yolunu açacak yasa tasarısı önümüzdeki hafta salı günü TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülecek...

EN GEÇ OCAK'TA

Yasanın en geç ocak ayı başına kadar çıkması bekleniyor. Hukukçuların çoğuna göre yasa çıkar çıkmaz Metris'te bulunan tutukluların tamamı tahliye edilebilir...

ADALI GÜN SAYIYOR!

Hakkında sadece 1 suçlama olan Beşiktaş'ın eski asbaşkanı Serdar Adalı'nın yasa çıkarmaz çıkmaz tahliye olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Sivas Başkanı Mecnun Odyakmaz da tahliyesini bekleyen bir başka isim.

Peki hukukçular bu konuda neler söylüyor?

YAHYA AKMAN
Dilekçe Kom. Başkanı
AK Parti
ŞİKEDEN TUTUKLU KALMAZ
Sadece şike suçlamasından dolayı tutuklu bulunanlar bu yasa çıktığı anda tahliye olurlar. Ceza miktarının indirilmesi ve içinde bulunulan süre de dikkate alınarak sanıklar direkt tahliye olurlar...

RAMAZAN CAN
Adalet Kom. Üyesi
AK Parti
İÇERDE KALINAN SÜRE YETERLİ
Kişinin yargılamasında bugüne kadar genel uygulama, cezanın asgari hadden tayin edilmesi yönünde olmuştur. Hakim cezayı 1 yıl uygulasa bile tutuklulukta geçirilen süre inafazı karşılayacak kadar olmuştur.

MEVLÜT AKKÜN
Adalet Kom. Üyesi
AK Parti
YILDIRIM İÇİN KONUŞAMAM!
Aziz Yıldırım hakkındaki delilleri bilmediğimiz için onunla ilgili konuşmamız doğru olmaz. Ama şikeden dolayı tutuklular için cezanın alt ve üst limiti sanık lehine değiştiği için tahliye verilir...

ALİ UZUNIRMAK
TBMM İdare Amiri
MHP
İÇERDE KİMSE KALMAZ
Bu düzenlemeyle çok ağır olan cezalar hafifletiliyor. Kamuoyunda kötü anlaşılacak bir mesele yok. Şike soruşturmasına konu olan kulüp başkanı ve yönetici de görevden uzaklaştırılabiliyor.

İSA GÖK
CHP milletvekili
Direkt tahliye olurlar
Hepsinin yattığı süreler cezalarını karşılar. hepsi de direkt tahliye olur. Sanığın lehine olan düzenlemeler hemen uygulanır. Dolayısıyla avukatları yasa çıkar çıkmaz hemen başvuruda bulunur.